Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτό κι αν είναι χρήσιμο! ΠΟΛΕΜΟΣ... Συμβουλές για την μάχη από έναν ΒΕΤΕΡΑΝΟ...!! Έτσι θα επιβιώσεις ΚΑΙ θα προσφέρεις περισσότερα στην Πατρίδα σου!

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες συμβουλές από Αμερικάνο βετεράνο του πολέμου στην Μ. Ανατολή, στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων, προς τους νεότερου...


Παρακάτω ακολουθούν κάποιες συμβουλές από Αμερικάνο βετεράνο του πολέμου στην Μ. Ανατολή, στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων, προς τους νεότερους που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη σταδιοδρομία.





Στην περίπτωσή μας, μπορούν να φανούν χρήσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο, που επιθυμεί να βελτιώσει την απόδοσή του σε μια (πιθανή) μάχη.

Απευθύνεται σε εσένα αξιωματικέ, κληρωτέ, έφεδρε, εθνοφύλακα, και σε όποιον τέλος πάντων, δεν θέλει να γίνει απλά τροφή για τα κανόνια του εχθρού, αλλά να αποδώσει σωστά και να φέρει την αποστολή του εις πέρας με θετικό πρόσημο. Ας τις δούμε.





«Δεν είμαι βέβαιος πόση βασική εκπαίδευση θα κάνεις, οπότε θα σου δώσω μερικές συμβουλές, χρήσιμες για κάποιον που μπαίνει στη μάχη με λίγη ή καθόλου εκπαίδευση.




Μάθε πώς να πυροβολείς. Αν δεν σου δείξουν, βρες κάποιον βετεράνο να σε εκπαιδεύσει. Πάντα να χρησιμοποιείς τα σκοπευτικά όργανα του τυφεκίου σου. Ποτέ να μην κάνεις αυτόματη βολή. Πάντα να πυροβολείς από θέσεις που στηρίζουν το όπλο σου, είτε στο έδαφος, είτε πάνω σε μάντρα ή τοίχο. Βολές χωρίς να στηρίζεις το όπλο σου είναι πολύ δύσκολες. Αν δε σου χορηγήσουν πολλά πυρομαχικά, να πυροβολείς μόνο σε ό,τι βλέπεις. Άφησε σε κάποιον άλλο να κάνει καλυπτικά πυρά.

-Να καθαρίζεις το όπλο σου, όσο μπορείς πιο καλά. Να μην αφήνεις να γεμίζει βρωμιές.

-Να πηγαίνεις με κάποιον που ξέρει τι κάνει.

-Μάθε όσα πιο πολλά μπορείς. Ειδικά πρώτες βοήθειες και ασύρματο, όπως και για τα εκρηκτικά και πώς να τα χρησιμοποιείς.

-Να μην στριμώχνεσαι με άλλους. Αν δεις άλλους να μαζεύονται πολλοί μαζί, μέσα σε ένα χαντάκι ή πίσω από τοίχο, μείνε 5 με 10 μέτρα μακριά τους. Αν τρέχουν όλοι μαζί σαν γκρουπ και εσύ είσαι μέσα σ’ αυτό το γκρουπ, σταμάτα!

Άφησέ τους να προχωρήσουν μπροστά 5 με 10 μέτρα και μετά ακολούθησέ τους.

-Να πέφτεις κάτω! Να μην τρέχεις σκυφτός. Να πέφτεις στο έδαφος εάν γίνει κάποια έκρηξη κοντά σου ή αν κάποιος αρχίσει να πυροβολεί. Πέσε κάτω! Το έδαφος είναι φίλος σου. Χώσου κάτω από το έδαφος αν μπορείς. Χαντάκια, λακκούβες και βαθουλώματα θα σε προστατεύσουν, πολύ καλύτερα απ’ ό,τι ένας τοίχος από τούβλα. Αν κάτι κακό συμβεί, από ένστικτο, ο άνθρωπος τρέχει να το αποφύγει, αλλά στη μάχη, έτσι θα σκοτωθείς. Να πέφτεις στο έδαφος!

-Αν καθηλωθείς μέσα σε χαντάκι ή σε δωμάτιο, ή πίσω από τοίχο, καθώς οι σφαίρες πέφτουν γύρω σου, καλύτερα να σκεφτείς τρόπο να φύγεις από εκεί. Σε καθηλώνουν, ενώ κινούνται εναντίον σου. Κινήσου έρποντας, παρά τρέχοντας σε τέτοιες καταστάσεις.

-Όταν είναι να μετακινηθείς (σ.σ. σε άλλη θέση), να σηκώνεσαι και ενώ τρέχεις να σκέφτεσαι, «Είμαι όρθιος, με είδε (σ.σ. ο εχθρός), πέφτω κάτω» και πέσε κάτω!

-Μην πυροβολείς ελικόπτερα ή αεροπλάνα και κρατήσου μακριά απ’ αυτούς που το κάνουν. Απλά προκαλούν την προσοχή, ενώ δεν μπορούν να τα κτυπήσουν έτσι και αλλιώς.

-Βεβαιώσου ότι εσύ και οι σύντροφοί σου γνωρίζετε από αιμοστατικούς επιδέσμους. Η σωστή χρήση τους έχει σώσει τις περισσότερες ζωές στα σύγχρονα πεδία μάχης, από οτιδήποτε άλλο.

-Αν μπορείς να καταταγείς σε μονάδα ειδικών επιχειρήσεων, είναι προτιμότερο από οπουδήποτε αλλού. Αυτού του είδους οι μονάδες, εκπαιδεύονται σωστά και διαθέτουν όλα τ’ απαραίτητα υλικά για να αντιμετωπίσουν τον πόλεμο, αλλά και για να επιβιώσουν.

-Πίνε νερό. Η αφυδάτωση θα σε σκοτώσει το ίδιο καλά, όπως μια σφαίρα.

-Τρώγε όποτε μπορείς. Δεν πεινάς γιατί είσαι σε υπερένταση; Να τρως όπως και να είσαι. Κατάπινε ακόμη και με τη βοήθεια νερού.

-Η διστακτικότητα σκοτώνει. Είναι καλύτερα να κάνεις κάτι λάθος, από το τίποτα.

-Κράτα το ηθικό σου και την πίστη σου. Διατηρώντας θετικό πνεύμα, θα σε βοηθήσει να παραμείνεις ζωντανός»