Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χανιά: Οι κουκουλοφόροι δεν ήταν μόνο καρναβαλιστές – Επεισόδια και φωτιές μπροστά στην κάμερα

Κάθε χρόνο, με αφορμή και άλλοθι τη λήξη του καρναβαλιού, είθισται να συγκεντρώνονται στην αγορά νεαρά άτομα, πετώντας φωτοβολίδες και β...


Κάθε χρόνο, με αφορμή και άλλοθι τη λήξη του καρναβαλιού, είθισται να συγκεντρώνονται στην αγορά νεαρά άτομα, πετώντας φωτοβολίδες και βεγγαλικά. Όμως φέτος η κατάσταση ξέφυγε...

Eπεισόδια εκτυλίχτηκαν για περισσότερη από μια ώρα, το βράδυ της Κυριακής (10-03-2019), στο κέντρο των Χανίων, όπου δεκάδες άτομα, μασκαρεμενοί ή μη και κουκουλοφόροι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, καίγοντας κάδους στη μέση του δρόμου.




Κάθε χρόνο, με αφορμή και άλλοθι τη λήξη του καρναβαλιού, είθισται να συγκεντρώνονται στην αγορά νεαρά άτομα, πετώντας φωτοβολίδες και βεγγαλικά. Όμως φέτος η κατάσταση φαίνεται πως «ξέφυγε».

Άγνωστοι, αφού οδηγούσαν τους κάδους απορριμμάτων στη μέση του δρόμου, μπροστά από την πλατεία, στη συνέχεια έβαζαν φωτιά, με διερχόμενα αυτοκίνητα και ανυποψίαστους οδηγούς να περνούν μέσα από τις φλόγες.

Η αστυνομία, με δυνάμεις που βρίσκονταν συγκεντρωμένες στην αρχή της οδού Τζανακάκη, έξω από τον κήπο και σε συνεννόηση με το αστυνομικό κέντρο, παρακολουθούσαν διακριτικά τα τεκταινόμενα χωρίς να επεμβαίνουν. Λίγο μετά τις 22:00, αστυνομικοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους, αναπτύσσοντας δύναμη, πλησίον της πλατείας και το «αποκριάτικο σόου», έστω και με καθυστέρηση, ελαβε τέλος.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η μόνη παρουσία σωμάτων ασφαλείας ήταν αυτή της πυροσβεστικής, που επενέβησαν, κατά τη διάρκεια αυτού του «αποκριάτικου ξεφαντώματος» για την κατάσβεση των φλεγόμενων κάδων και την απομάκρυνσή τους από το οδόστρωμα. Συνολικά κάηκαν 6 κάδοι, 4 πλαστικοί και δυο μεταλλικοί.