Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καιρός: «Ανοίγουν» οι ουρανοί την Παρασκευή – Βροχές σε όλη την χώρα και θυελλώδεις άνεμοι

"Χαλάει" ο καιρός σε όλη την χώρα την Παρασκευή. Ισχυρές καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις. Δυνατοί άνεμοι σε αρκετές περιοχές...

"Χαλάει" ο καιρός σε όλη την χώρα την Παρασκευή. Ισχυρές καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις. Δυνατοί άνεμοι σε αρκετές περιοχές. Αναλυτικοί χάρτες για την πορεία της κακοκαιρίας.

 

 

Να χαλάσει αναμένεται ο καιρός την Παρασκευή, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στο Ιόνιο, θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά και από το απόγευμα της Πέμπτης θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια (που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο), χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εύβοια, στη Θεσσαλία και πιθανώς στο Ανατολικό Αιγαίο, ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 10 βαθμούς), 7 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 1 έως 14 βαθμούς), 11 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 8 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα έως το μεσημέρι αναμένεται την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν σε μέτριους 5 μποφόρ.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες αναμένονται την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες ισχυροί 6 μποφόρ.
 Ο καιρός το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια, με τις εντάσεις των ανέμων να μην δημιουργούν προβλήματα και τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο