Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα μυστηριώδη τσιμεντένια βέλη της Αμερικής «αποκαλύπτονται»

cnn.grΦανταστείτε ότι οδηγείτε μέσα στην άγονη αμερικανική έρημο και για χιλιόμετρα δεν βλέπετε απολύτως τίποτα. Ξαφνικά, εντοπίζετε μπροστ...


cnn.grΦανταστείτε ότι οδηγείτε μέσα στην άγονη αμερικανική έρημο και για χιλιόμετρα δεν βλέπετε απολύτως τίποτα. Ξαφνικά, εντοπίζετε μπροστά σας ένα γιγάντιο τσιμεντένιο βέλος.

Παρόλο που κάποιοι θα έκαναν λόγο για ψευδαίσθηση, τα αινιγματικά τσιμεντένια βέλη βρίσκονται σε όλο το μήκος και πλάτος των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκτιμάται ότι κατασκευάστηκαν προς το τέλος της δεκαετίας του 1920 και αρχές της δεκαετίας του 1930, ως «πλοηγοί» για τους Αμερικανούς πιλότους της εποχής, που μοίραζαν την αλληλογραφία.




Πολύ πριν τα δορυφορικά συστήματα και το GPS, τα τσιμεντένια αυτά βέλη φωτίζονταν από φάρους. Σήμερα, τα περισσότερα βέλη είναι εγκαταλελειμμένα και κάποια από αυτά είναι εμφανή στους εναέριους χάρτες της Google.

Μέχρι τη δεκαετία του 1930 εγκαταστάθηκαν 1.500 βέλη, ενώ ένα γράμμα που για παράδειγμα ήθελε 83 ώρες για να ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη στο Σαν Φρανσίσκο, έφτανε με τον τρόπο αυτό στον προορισμό του, σε μόλις 33 ώρες.

Για όσους γνωρίζουν την ιστορία πίσω από τα μυστηριώδη βέλη, μπορούν να αποτελέσουν ένα συναρπαστικό παιχνίδι εξερεύνησης.