Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μπερδεύτηκαν οι Τούρκοι, μπερδευτήκαμε όλοι μας - Οι ΗΠΑ δίνουν στους Κούρδους της Συρίας 550 εκατ. δολάρια για το 2020

infognomonpoliticsΗ απόφαση Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Β. Συρία, έχει προκαλέσει τεράστια σύγχυση σ' ολόκληρο το σ...


infognomonpoliticsΗ απόφαση Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Β. Συρία, έχει προκαλέσει τεράστια σύγχυση σ' ολόκληρο το σύμπαν.
Μάλιστα, αναρωτιέται κανείς αν ένας από τους λόγους που ώθησε τον Τραμπ στη συγκεκριμένη απόφαση, ήταν αυτός!





Πάντως, μετά τους πρώτους πανηγυρισμούς από πλευράς Άγκυρας, η οποία έκανε σχέδια για εισβολή και κατάληψη της ανατολικά του Ευφράτη περιοχής, για να εγκαταστήσει εκεί φιλικές προς αυτήν διοικήσεις και να ενσωματώσει τελικά την περιοχή, διαλύοντας τις δομές που δημιούργησαν οι Κούρδοι και κρατώντας τους μακρυά από τη θάλασσα της Μεσογείου, επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στο Προεδρικό Μέγαρο, το τουρκικό ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ, μετά την δημοσίευση της είδησης ότι στον Προϋπολογισμό των ΗΠΑ για το 2020, υπάρχει πρόβλεψη για διάθεση 550 εκατομμυρίων δολαρίων, για την προστασία των περιοχών που ελέγχονται από το YPG.

Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Καράρ (Απόφαση), το οποίο έχει ως πρώτη είδηση την βοήθεια στους Κούρδους της Συρίας, με 550 εκατομμύρια δολάρια, μια βοήθεια της οποίας η πολιτική πτυχή είναι πολύ πιο σημαντική από την οικονομική.
Είναι να μην μπερδευτεί κανείς μετά απ' όλα αυτά;
Σ.Κ.