Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ...!! Ανεπιθύμητοι ΚΑΙ στην παρέλαση της Βοστόνης για την 25η Μαρτίου Έλληνες κυβερνητικοί...!!

Ανεπιθύμητοι στην καθιερωμένη παρέλαση για την 25η Μαρτίου και στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η ομογένεια στην Βοστόνη είναι οι Έλληνες...


Ανεπιθύμητοι στην καθιερωμένη παρέλαση για την 25η Μαρτίου και στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η ομογένεια στην Βοστόνη είναι οι Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. «Δεν θα σταλούν προσκλήσεις, είναι ανεπιθύμητοι», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Η παρέλαση για την ελληνική ημέρα ανεξαρτησίας θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου στην κεντρική οδό Boylston.




Στη συνεδρίαση που φιλοξενήθηκε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο δεν εκπροσωπήθηκε η μητρόπολη Βοστόνης, ενώ τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας εκπροσώπησε η Άννα Κοσμίδου. Συμμετείχαν αρκετοί αντιπρόσωποι σωματείων και συλλόγων, καθώς επίσης αντιπρόσωπος της Ελληνικής Ευαγγελικής Κοινότητας που εδρεύει στην πόλη Νιούτον της Μασαχουσέτης.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 29 Μαρτίου με τη μεσημεριανή δεξίωση στο κυβερνείο, ενώ στη 1:00 θα γίνει η καθιερωμένη εκδήλωση στην αίθουσα της Βουλής της Μασαχουσέτης. Προκειμένου να τιμηθούν τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας ζήτησε από μαθητές και μαθήτριες ελληνικών σχολείων να γράψουν εκθέσεις· η καλύτερη θα διαβαστεί στην εκδήλωση του κυβερνείου. «Η αίθουσα πρέπει να είναι γεμάτη, διαφορετικά ίσως να είναι η τελευταία μας εκδήλωση στο κυβερνείο», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς.

Η δεξίωση στο γενικό προξενείο της Ελλάδας θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 5 Απριλίου. Το απόγευμα της επόμενης ημέρας θα παρατεθεί το επίσημο δείπνο της ομοσπονδίας στην κοινοτική αίθουσα εκδηλώσεων του καθεδρικού ναού του Ευαγγελισμού της Βοστόνης. Κατά τη διάρκεια του γκαλά θα απονεμηθούν και έξι υποτροφίες φοιτητές και φοιτήτριες.



Και μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να μην εκπροσωπηθεί στη φετινή παρέλαση της Βοστόνης, ωστόσο προσκλήσεις έχουν αποσταλεί στον Ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, στον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, και στην αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα προκειμένου να παραλάβει το ειδικό βραβείο της Ομοσπονδίας για τον 35χρονο που δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία στο Βόρειο Ήπειρο. Φέτος το Βραβείο Ελευθερίας θα απονεμηθεί στην Ελληνική Ένωση «Παιδεία» για τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού και των ελληνικών γραμμάτων, μέσω και των Κέντρων Ελληνικών Σπουδών που έχει ιδρύσει σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

Μεγάλοι τελετάρχες της παρέλασης θα είναι ο δήμαρχος Βοστόνης Μάρτιν Γουόλς, ο μητροπολίτης Μεθόδιος και ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου.

Πριν από την παρέλαση της 7ης Απριλίου θα γίνει δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού, και μετά το πέρας της, περίπου στις 14:30, έξι χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα σε εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στον Εθνικό Κήπο της Βοστόνης.