Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

“Ζωντάνεψε” η φρίκη της δολοφονίας Νικολαϊδη – Καλαθάκη! Τι λένε οι συγγενείς των θυμάτων, 21 χρόνια μετά…

Η υπόθεση που είχε “παγώσει” την ελληνική κοινή γνώμη… «Είναι απαγωγή για λύτρα; Είναι δολοφονική ενέργεια ή σκηνοθετημένη εξαφάνιση;». Με...


Η υπόθεση που είχε “παγώσει” την ελληνική κοινή γνώμη…
«Είναι απαγωγή για λύτρα; Είναι δολοφονική ενέργεια ή σκηνοθετημένη εξαφάνιση;». Με αυτές τις φράσεις η Αγγελική Νικολούλη προλόγιζε την σκοτεινή υπόθεση που πρωτοπαρουσίασε στο «Τούνελ» τον Δεκέμβριο του 1997, λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της συνεργάτιδας του Σούλας Καλαθάκη.

Κανείς τότε δεν μπορούσε να φανταστεί τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν και που καθήλωσαν τους τηλεθεατές. Η δημοσιογράφος με την επίμονη και μεθοδική έρευνα της, για οκτώ ολόκληρα χρόνια έδωσε έναν σκληρό αγώνα ενάντια σε πολλά εμπόδια για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.






Το πολύκροτο θρίλερ που φώτισε το «Τούνελ», ξεσκέπασε μια συμμορία παιδιών καλών οικογενειών που είχαν σχεδιάσει την απαγωγή του επιχειρηματία με στόχο τα χρήματα και τα pin των πιστωτικών καρτών του, που κατέληξαν στη διπλή δολοφονία…

Χρειάστηκαν δεκαεπτά εκπομπές και ένας μαραθώνιος ερευνών σε Ελλάδα, Ιταλία και Αγγλία για να συλληφθεί ο «εγκέφαλος» της συμμορίας και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το μπερδεμένο κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν η μητέρα της Σούλας Καλαθάκη Καίτη, που πίστευε πως κάτι άλλο κρυβόταν πίσω από την εξαφάνιση της κόρης της, απευθύνθηκε στο «Φως στο Τούνελ». Με την βοήθεια των τηλεθεατών δεκαεπτά μέρες μετά την εξαφάνιση, εντοπίστηκε μέσα στη νύχτα το εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο του επιχειρηματία στην Κηφισιά. Τα σύνεργα που είχαν αφήσει οι δράστες στο πορτ –μπαγκάζ, «μιλούσαν» για δολοφονία…




Το απόγευμα της 9ης Απριλίου 1998 ένας βοσκός εντοπίσε στην περιοχή Κατζιλιέριζα – Σέσι Γραμματικού, το διαμελισμένο πτώμα μιας γυναίκας, καταφαγωμένο από τα σκυλιά.

Ανάμεσα σε θάμνους, μέσα σε ένα καφέ σακάκι, ανακάλυψαν ένα γυναικείο κρανίο με αποκολλημένα μακριά μαλλιά και τα οστά ενός χεριού κομμένου στο ύψος του αγκώνα. Σε ένα δάχτυλο υπήρχε ένα ασημένιο δαχτυλίδι. Σε απόσταση μερικών μέτρων βρέθηκαν δύο γυναικείες μαύρες μπότες με κομμάτια υφάσματος από παντελόνι. Η τραγική μητέρα της άτυχης Σούλας, αναγνώρισε τα ευρήματα.

Τρεις μέρες μετά, οι αστυνομικοί βρήκαν σε θαμνώδη έκταση στην ίδια περιοχή το πτώμα ενός άνδρα, καταπλακωμένο από μεγάλες πέτρες. Ήταν κανονικά ντυμένο, αλλά τα ρούχα ήταν φθαρμένα. Γύρω από το κεφάλι ήταν δεμένη μια λωρίδα σχισμένη από το πουκάμισό του, η οποία του έκλεινε το στόμα. Τα χέρια του ήταν δεμένα στους καρπούς με κομμάτια από τη γραβάτα του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: http://anikolouli.gr/i-ypothesi-nikoledi-kalathaki-xana-sto-fos-2/