Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

SOS από επιστήμονες: Σταματήστε να στέλνετε σήματα σε εξωγήινους - Μπορεί να έρθουν!

Η καταστροφή της ανθρωπότητας μπορεί να έρθει από το… Διάστημα και να ευθυνόμαστε εμείς οι ίδιοι, προειδοποιούν δύο Γερμανοί επιστήμονε...


Η καταστροφή της ανθρωπότητας μπορεί να έρθει από το… Διάστημα και να ευθυνόμαστε εμείς οι ίδιοι, προειδοποιούν δύο Γερμανοί επιστήμονες.

Την ώρα που αμέτρητοι επιστήμονες δουλεύουν σε δεκάδες ερευνητικά προγράμματα, αλλά και ερασιτέχνες της αστρονομίας ατενίζουν το νυχτερινό ουρανό αναζητώντας ίχνη εξωγήινης ζωής, οι δύο Γερμανοί είναι κάθετοι: σταματήστε όλες τις προσπάθειες επικοινωνίας με εξωγήινα όντα!




Ο Δρ. Αντρέας Άντον και ο καθηγητής Μίκαελ Σέτσε του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ υποστηρίζουν ότι η πρώτη επαφή με ένα εξωγήινο είδος δεν θα είναι τόσο ευχάριστη όσο νομίζουν κάποιοι.

«Θα είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα στον Μπάμπι (το ελαφάκι) και τον Γκοτζίλα, και σε αυτήν την περίπτωση ο Μπάμπι θα είμαστε εμείς» λέει ο καθηγητής Σέτσε.

Στο βιβλίο τους “The Alien Society — Introduction to Exosociology» (Η εξωγήινη κοινωνία – Εισαγωγή στην Εξω-κοινωνιολογία), οι δύο κοινωνιολόγοι αναπτύσσουν σενάρια για το πώς θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν άνθρωποι και εξωγήινοι. Αυτά είναι:

- Απομακρυσμένη επικοινωνία: η Γη θα λάμβανε ένα μακρινό σήμα από κάποιον εξωγήινο πολιτισμό. Αυτή είναι και η ερευνητική αποστολή του αμερικανικού προγράμματος SETI (Search for extraterrestrial intelligence), ο Σέτσε όμως δεν το θεωρεί πολύ πιθανό.

- Έμμεση επαφή μέσω ενός τεχνουργήματος: στις μελλοντικές ερευνητικές αποστολές σε γειτονικούς πλανήτες και αστεροειδής, μπορεί να ανακαλύψουμε συντρίμμια από κάποιο αρχαίο διαστημόπλοιο ή ανιχνευτή. Αυτό θα σήμαινε ότι κάποια εξωγήινη οντότητα έχει επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα στο παρελθόν. Σε αυτό το σενάριο, οι εξωγήινοι είναι «γείτονες» στην ευρύτερη περιοχή της Γης.

- Άμεση επαφή: το τρίτο σενάριο λέει ότι θα επικοινωνούσαμε απευθείας με κάποιο ιπτάμενο αντικείμενο με εξωγήινους. Δεν έχει αποκλειστεί ότι ένα τέτοιο διαστημόπλοιο θα πλοηγούνταν με Τεχνητή Νοημοσύνη. Επίσης, τις επόμενες δεκαετίες θα μπορούμε να κοιτάξουμε πιο βαθιά στο σύμπαν, περνώντας στο κοντινότερο ηλιακό σύστημα.

Όλα τα παραπάνω, όμως, κρύβουν κινδύνους. Η αποκωδικοποίηση μιας εξωγήινης τεχνολογίας, θα μπορούσε τελικά να μας καταδυναστεύσει και να στραφεί εναντίον μας. Ακόμα πιο επικίνδυνο, όμως, κατά τους δύο επιστήμονες είναι να μάθουν οι εξωγήινοι ότι υπάρχουμε.

Ο Σέτσε και ο Άντον έχουν κάνει παραλληλισμούς με την ιστορία της ανθρωπότητας, όταν πιο ανεπτυγμένες κοινωνίες κατακτούσαν και σχεδόν εξαφάνιζαν λιγότερο ανεπτυγμένους πολιτισμούς, όπως έγινε με την ανάπτυξη του καπιταλισμού στη Δύση και τους αυτόχθονες Ινδιάνους της Αμερικής. Έτσι, αν επισκέπτονταν τη Γη εξωγήινοι με πιο εξελιγμένη οικονομική δομή στο παράδειγμα του καπιταλισμού, τότε θα μας κατακτούσαν ολοκληρωτικά. «Μπορεί να ακούγεται κυνικό, αλλά αν μας ανακαλύψει μια εξωγήινη καπιταλιστική κοινωνία, τότε ο Θεός να μας λυπηθεί!» λέει ο καθηγητής Σέτσε.

Για να εμποδίσουν μια τέτοια τραγική προοπτική για τη Γη και την ανθρωπότητα, οι δύο Γερμανοί κοινωνιολόγοι προτείνουν στον ΟΗΕ να υιοθετήσει ένα δεσμευτικό ψήφισμα, το οποίο θα απαγορεύει στις ερευνητικές ομάδες και τους μεμονωμένους επιστήμονες να στέλνουν σήματα στο Διάστημα τα οποία μπορεί να ειδοποιήσουν τους εξωγήινους για την ύπαρξή μας! Επίσης, απευθύνουν έκκληση να δημιουργηθεί μια παγκόσμια συμμαχία υπό τον ΟΗΕ, η οποία θα αντιμετωπίσει μια εξωγήινη απειλή ως ένα ενωμένο μέτωπο…

(Πηγή: Daily Mail, sputniknews)