Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αποφασισμένη η Τουρκία: Θα πάρουμε τους S-400, τελεία και παύλα!

Αποφασισμένη να προμηθευτεί τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400 εμφανίστηκε την Τρίτη (26.2.2019) η Τουρκία, αγνοώντας τις αμερικανι...


Αποφασισμένη να προμηθευτεί τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400 εμφανίστηκε την Τρίτη (26.2.2019) η Τουρκία, αγνοώντας τις αμερικανικές πιέσεις.




“Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνω οποιεσδήποτε δηλώσεις σε σχέση με τους S-400, είναι μια τελειωμένη υπόθεση. Η Τουρκία δεν θα αθετήσει ποτέ τις υποσχέσεις που έχει δώσει. Δεν μας αφορούν αυτά που λένε άλλοι”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο κανάλι CNN Turk.

Πρόσφατα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αναφέρει ότι η Τουρκία “έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί διάφορα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας”, ενώ οι άλλες πλευρές “δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν κριτική γι’ αυτό το θέμα στην Άγκυρα”.

Ο “Σουλτάνος” είχε δηλώσει ότι η Τουρκία αναμένει να παραλάβει τους S-400 τον προσεχή Ιούλιο.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας δεν είναι συμβατά με τα αντίστοιχα νατοϊκά, αλλά και πως και ότι η εμμονή να αγοράσει τους S-400 ενδέχεται να αποτρέψει την πώληση των αμερικανικών μαχητικών αεροπλάνων F-35 στην Τουρκία.