Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ... Σάλος στο Internet: Βίντεο δίνει οδηγίες στα παιδιά για το πώς θα αυτοκτονήσουν!

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους γονείς η εμφάνιση ενός βίντεο στην πλατφόρμα YouTube Kids, τη φιλική προς τους ανήλικους έκδοση ...


Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους γονείς η εμφάνιση ενός βίντεο στην πλατφόρμα YouTube Kids, τη φιλική προς τους ανήλικους έκδοση του YouTube, στο οποίο παρουσιάζονταν οδηγοί που δείχνουν στα παιδιά τρόπους για να αυτοκτονήσουν.




Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το πρωτοφανές αυτό περιστατικό αποκαλύφθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ από μια μητέρα, την Φρι Χες, η οποία και εντόπισε το συγκεκριμένο βίντεο στο YouTube Kids.

Η Χες, παιδίατρος στο επάγγελμα, άμεσα ενημέρωσε διάφορες ομάδες στα social media για το ακατάλληλο βίντεο και ζήτησε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα. Όπως ισχυρίζεται η ίδια, το συγκεκριμένο βίντεο κατέβηκε από το YouTube Kids μια εβδομάδα.

Ωστόσο, η ιστορία δεν σταμάτησε εκεί. Η Χες εντόπισε για δεύτερη φορά μέσα στο μήνα το ίδιο βίντεο, αυτή τη φορά στο YouTube. Τότε τόσο η ίδια όσο και άλλοι χρήστες προχώρησαν σε καταγγελία και πέρασαν κάποιες μέρες πριν αφαιρεθεί από την πλατφόρμα.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, η παιδίατρος αποφάσισε να περιηγηθεί στο YouTube Kids και τα όσα βρήκε την σόκαραν Όπως ισχυρίζεται η ίδια, εντόπισε και βίντεο που προτρέπουν τη σεξουαλική παρενόχληση, τη σωματεμπορία αλλά και την ενδοοικογενειακή βία. Σε ένα βίντεο, το οποίο θύμιζε το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft, φαινόταν ακόμη και ένα μακελειό σε σχολείο.

Το YouTube, απαντώντας στους ισχυρισμούς της Χες, ανέφερε πως εργάζεται σκληρά, για να κάνει τα βίντεο στην πλατφόρμα φιλικά προς τα παιδιά και πως λαμβάνει πολύ σοβαρά τις καταγγελίες των χρηστών.