Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στο διάστημα ο Ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4 – Η στιγμή της εκτόξευσης

eleftherostyposΕκτοξεύτηκε με απόλυτη επιτυχία στις 23:01 ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4 , από την Γαλλική Γουιάνα, προκειμένου να λάβε...


eleftherostyposΕκτοξεύτηκε με απόλυτη επιτυχία στις 23:01 ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4 , από την Γαλλική Γουιάνα, προκειμένου να λάβει την τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου.





«Η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 θα αυξήσει τις δυνατότητές για αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες μεταξύ των σημείων του Δημοσίου, για την Άμυνα, την Ασφάλεια αλλά θα αυξήσει τις δυνατότητες και για την ΕΡΤ που έχει πια το δικό της δίκτυο να τον αξιοποιήσει, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ χαρακτηρίζοντας σημαντικό βήμα για την Ελλάδα την εκτόξευση του δορυφόρου. Θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

«Με την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 η Ελλάδα καταλαμβάνει πια ισχυρή θέση στο διεθνή διαστημικό χάρτη παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπου απαιτηθεί. Θα παρέχει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απολύτως αξιόπιστες δορυφορικές επικοινωνίες», δήλωσε στη ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ευάγγελος Αποστολάκης.


Ο δορυφόρος Hellas Sat 4 θα παρέχει καινοτόμες δορυφορικές υπηρεσίες, διευρύνοντας τις εργασίες της Hellas Sat στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική και είναι ένας από πιο σύγχρονους στον κόσμο.




Πρόκειται για έναν εκσυγχρονισμένο, βελτιστοποιημένο με νέες τεχνολογικές λύσεις δορυφόρο, που βασίζεται μεν στη σειρά των δορυφόρων τύπου LM 2100 με την πετυχημένη παρουσία στην συγκεκριμένη αγορά, διαθέτει όμως «μια εκσυγχρονισμένη τεχνολογική μορφή αφού χρησιμοποιεί δομές που βασίζονται στα ηλιακά ιστία μεταξύ άλλων καινοτόμων συστημάτων» όπως εξήγησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Κεντέας Καραντώνης, Hellas Sat 4 Program anager, επικεφαλής της ομάδας που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό την κατασκευή και την εκτόξευση του δορυφόρου, ο επιστήμονας που βρίσκεται ήδη από τις 3 Ιανουαρίου 2019 στη Γαλλική Γουιάνα παρακολουθώντας βήμα – βήμα τις διαδικασίες πριν την εκτόξευση.

Χάρη στις τεχνολογικές λύσεις που έχουν επιλεγεί από το 2014 όταν παρουσιάστηκε στους τεχνικούς της Hellas Sat ο νέος τύπος δορυφόρου και αποφασίστηκε πως θα επιλεγούν προς χρήση, ο Hellas Sat 4 θα μπορεί να παραμείνει για μεγαλύτερο διάστημα σε τροχιά.