Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ταξιδέψτε στον χρόνο και θυμηθείτε τα chat room στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής ανοίγει τις πόρτες του, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στα ζευγάρια που γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν μέσω δ...


Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής ανοίγει τις πόρτες του, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στα ζευγάρια που γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν μέσω διαδικτύου

Σας λένε κάτι οι λέξεις Mirc, MSN, HI-5; Έχετε μπει ποτέ σε chatroom; Σας έχει κάνει ποτέ κάποιος το κλικ; 'Έχετε κάνει κάποιο match που διήρκεσε στο χρόνο; Γνωρίσατε και εσείς το άλλο σας μισό σε κάποιο chat room ή σε κάποιο forum του διαδικτύου; Αν ναι τότε έχετε την ευκαιρία να ξεblockάρετε τις αναμνήσεις σας και να τις κάνετε και πάλι share.




Οι υπεύθυνοι του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής εν όψει και της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου θα ανοίξουν τις πόρτες του Μουσείου αυτή την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου για τα ζευγάρια που γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν μέσω διαδικτύου από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τις έντεκα το βράδυ. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν πάνω από 4500 αντικείμενα hardware, software αλλά και περιοδικά και βιβλία που αφηγούνται τις ιστορίες πίσω από κάθε τεχνολογικό επίτευγμα.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου πληροφορικής του μοναδικού τέτοιου είδους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που ξεκίνησε από το 2009 έχουν συγκεντρώσει στο κτίριο της οδού Πέτρου Σπυρόπουλου 2 & Θεσσαλονίκης, Μοσχάτο, τη γνώση για την εξέλιξη στο χώρο της πληροφορικής από το 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια λειτουργίας, το Μουσείο δεν άλλαξε μόνο τις εγκαταστάσεις του, αλλά αναδιαμόρφωσε τις λειτουργίες του, δίνοντας βαρύτητα στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εποικοδομητικές συνεργασίες του με άλλους φορείς. Η γενική είσοδος κοστίζει 4 ευρώ, για σχολικά γκρουπ και φοιτητές 3 ευρώ, ενώ για ανέργους και παιδιά κάτω των 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν. Το Μουσείο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή10.00-16.00, καθώς και επιλεγμένες Κυριακές, οι οποίες ανακοινώνονται.