Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χάος και πάλι στα Τίρανα: Άγριες συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών έξω από τη Βουλή (βίντεο)

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν την Τρίτη στα Τίρανα της Αλβανίας, όταν διαδηλωτές θέλησαν να προσεγγίσουν στο κτίριο του κοινοβουλίου, βρίσκοντα...


Νέα επεισόδια σημειώθηκαν την Τρίτη στα Τίρανα της Αλβανίας, όταν διαδηλωτές θέλησαν να προσεγγίσουν στο κτίριο του κοινοβουλίου, βρίσκοντας μπροστά τους ένα «τείχος» από αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν αρχικά να τους επιτραπεί η δίοδος.




Το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό, με συνέπεια ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους να πετάξουν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Η αντίδραση των τελευταίων ήταν άμεση, εκτοξεύοντας μία βροχή από δακρυγόνα και χημικά, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις σώμα με σώμα.

Η Αστυνομία είχε δημιουργήσει μία περίμετρο ασφαλείας γύρω από το αλβανικό κοινοβούλιο, προκειμένου η πορεία των διαδηλωτών να μην πλησιάσει στο κτίριο και επαναλειφθούν οι σκηνές των προηγούμενων ημερών.

Τα άγρια επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν από λίγες ημέρες, με δεκάδες τραυματίες και συλλήψεις, προκάλεσαν πολιτικό και κοινωνικό χάος στην Αλβανία, με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να βρίσκεται στο επίκεντρο των αντιδράσεων.

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση από τον πρόεδρο της Βουλής για την διεξαγωγή σήμερα συνεδρίασης του σώματος, που ήταν να γίνει την προηγούμενη Πέμπτη αλλά είχε αναβληθεί λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας που είχαν δημιουργήσει οι διαδηλώσεις μπροστά στο κοινοβούλιο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία κάλεσε τους οπαδούς της σε νέα διαδήλωση έξω από τη Βουλή, την ίδια ώρα.

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και περικύκλωσαν το κτίριο της Βουλής, το οποίο φρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν πρώτα να εμποδίσουν τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να εισέλθουν στη Βουλή και στη συνέχεια επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας η οποία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης θεωρούν τη Βουλή παράνομη και επανέλαβαν, το αίτημά τους για παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα, από τον οποίο ζητούν να εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα κάλεσε την Αστυνομία να εισέλθει στη Βουλή και να συλλάβει, τους εγκληματίες, όπως τους χαρακτήρισε, κυβερνητικούς βουλευτές, «πριν το κάνει ο λαός».

Η ατμόσφαιρα μπροστά στο κτίριο της βουλής παρέμενε έως το βράδυ τεταμένη ενώ στο εσωτερικό οι βουλευτές συνέχιζαν τη συνεδρίαση με τον πρωθυπουργό Ράμα να συμμετέχει σε κομματική συγκέντρωση στην πόλη Λούζνια.