Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συναγερμός σε Αθήνα-Λευκωσία... Μ.Τσαβούσογλου: «Ξεκινάμε τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου σε λίγες ημέρες»

Επανέλαβε την χθεσινή του εξαγγελία ότι η Τουρκία «τις προσεχείς ημέρες» θα ξεκινήσει γεωτρήσεις, με δυο σκάφη, γύρω από την Κύπρο, πρι...


Επανέλαβε την χθεσινή του εξαγγελία ότι η Τουρκία «τις προσεχείς ημέρες» θα ξεκινήσει γεωτρήσεις, με δυο σκάφη, γύρω από την Κύπρο, πριν από λίγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τις δηλώσεις του μεταδίδουν, με έκτακτα δελτία τους, τα τουρκικά ΜΜΕ.




Οι εξελίξεις αυτές δικαιώνουν απόλυτα την ανάλυση του pronews.gr το οποίο προέβλεψε ότι μετά την ανακοίνωση μη εύρεσης «σταγόνας πετρελαίου» στην τουρκική ΑΟΖ, η Άγκυρα θα στρέφονταν αποκλειστικά σε κομμάτια της κυπριακής αλλά και της ελληνικής ΑΟΖ.

«Χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει τίποτα στη Μεσόγειο. Δεν θα το επιτρέψουμε» είπε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με το τουρκικό CNN, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η γεώτρηση θα ξεκινήσει «τις επόμενες ημέρες».

Οι δηλώσεις αυτές έχουν προκαλέσει συναγερμό σε Άθήνα-Λευκωσία.

Ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει από χθες ότι η Τουρκία στέλνει και τα δύο της γεωτρύπανα νοτίως της Κύπρου για γεωτρήσεις.

«Τώρα στο θέμα του φυσικού αερίου και τα αποθέματα γύρω από την Κύπρο δυστυχώς άρχισαν γεωτρήσεις παρά την επίμονη μας να μην το κάνουν μονομερώς και το αίτημα μας να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα και των τουρκοκύπριων. Τώρα και το δικό μας γεωτρύπανο Πορθητής κάνει γεώτρηση ανοιχτά της Αττάλειας. Θα το πάμε κατευθείαν νοτίως της Κύπρου. Με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο μας γεωτρύπανο που θα έρθει τις επόμενες μέρες θα το στείλουμε εκεί. Θα αρχίσουμε γεωτρήσεις σε εκείνη την περιοχή. Κάνουμε προετοιμασίες γι αυτό, γίνονται σεισμικές έρευνες και θα κάνουμε γεώτρηση με ευστοχία στα σημεία που έχουμε εξακριβώσει», ανέφερε.

Για τα ελληνοτουρκικά, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι ενώ η Τουρκία προστατεύει όλα της τα δικαιώματα στο Αιγαίο, συζητούν με την Ελλάδα όλα τα προβλήματα, ενώ κατέληξαν σε κοινή λύση στο θέμα της επανενεργοποίησης των μηχανισμών για μη αύξηση της έντασης.