Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πυρ και μανία οι Τούρκοι με το διχοτομημένο χάρτη της Τουρκίας που δημοσίευσε ο Πομπέο...

Μύδρους εξαπολύει ο τουρκικός Τύπος και οι χρήστες των social media κατά του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο για μία, μάλλον, ...


Μύδρους εξαπολύει ο τουρκικός Τύπος και οι χρήστες των social media κατά του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο για μία, μάλλον, απρόσεκτη ανάρτηση του στο Twitter. Η ανάρτηση του Αμερικάνου υπ. Εξωτερικών ήταν ένα βίντεο με το οποίο καταδεικνύονται οι χώρες που αναγνωρίζουν ως ηγέτη της Βενζουέλας τον Γκουαϊδό και ποιες αναγνωρίζουν ακόμη τον Μαδούρο.




Σε αυτό το βίντεο λοιπόν κάποιοι αρκετά παρατηρητικοί πρόσεξαν ότι η Τουρκία ήταν διχοτομημένη. Η εφημερίδα Yenisafak σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. Ποιο αιχμηρή ήταν η Χουριέτ οποία έγραψε με απορία «από πού προέκυψε αυτός ο χάρτης». Η Daily Sabbah σε πιο ήρεμους τόνους έγραψε ότι «ο Μάικ Πομπέο έγινε δέκτης σφοδρών αντιδράσεων μετά το χάρτη με τη διαιρεμένη Τουρκία»

Πλέον το ζήτημα έχει ξεπεράσει τα σύνορα της γειτονικής χώρας και ρωσικά ΜΜΕ όπως το RT πήραν θέση για το θέμα. Μάλιστα το γνωστό site βγήκε με τον τίτλο «σουβλίζουν σαν κεμπάπ τον Πομπεο για τον χάρτη της διχοτομημένης Τουρκίας».

Οι χρήστες του Twitter αφού σέρνουν τα εξ αμάξης στον Πομπέο σχολιάζουν ότι ακόμα δεν έχει αλλάξει το βίντεο με τον διχοτομημένο χάρτη. Πράγμα που ισχύει καθώς στον λογαριασμό του Μάικ Πομπέο το βίντεο παραμένει ως έχει. Μάλιστα οι Τούρκοι χρήστες του δημοφιλούς social media έφτασαν στο σημείο να ποστάρουν φωτογραφίες με διχοτομημένες χώρες όπως η Ελλάδα και το Ιράκ.