Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πούτιν,Ερντογάν και Ροχανί συμφωνησαν: «Οι ΗΠΑ πρέπει να φύγουν από τη Συρία»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε μετά το τέλος της τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι ότι οι πρόεδροι της Ρωσία...


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε μετά το τέλος της τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν συμφώνησαν στην άποψη ότι η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία θα έχει θετικό αποτέλεσμα.




«Κατά την διάρκεια των συνομιλιών μιλήσαμε για το πώς θα επηρεάσει τις εξελίξεις στην Συρία, η απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν τα αμερικανικά στρατεύματα από τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας» δήλωσε ο Πούτιν και προσέθεσε ότι «κατά την κοινή μας πεποίθηση, η υλοποίηση παρόμοιων πρωτοβουλιών θα ήταν ένα θετικό βήμα, θα μπορούσε να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην περιοχή αυτή της Συρίας, όπου σε τελική ανάλυση πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο η νόμιμη κυβέρνηση».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι στις συνομιλίες συζητήθηκε η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες όπως και η συνδρομή που πρέπει να έχουν για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, επισημαίνοντας ότι με την υποστήριξη των τριών χωρών έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την επανεγκατάσταση 1,5 εκ. προσφύγων.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επεσήμανε παράλληλα ότι για να βελτιωθεί ριζικά η κατάσταση, να επιλυθούν τα οξύτατα κοινωνικά προβλήματα και να αναγεννηθεί η οικονομία, χρειάζονται οι συλλογικές προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας και η συνδρομή του ΟΗΕ.