Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Άσκηση-«μαμούθ» από ΗΠΑ-Ισραήλ: Αιφνιδιαστική κινητοποίηση με το «βλέμμα» στην Τουρκία & στο βάθος χτύπημα σε Ιράν

pentapostagmaΗΠΑ και Ισραήλ ετοιμάζονται στην Α.Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, με το βλέμμα να στρέφεται προς Ιράν και Τουρκία. Μια Τουρ...


pentapostagmaΗΠΑ και Ισραήλ ετοιμάζονται στην Α.Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, με το βλέμμα να στρέφεται προς Ιράν και Τουρκία. Μια Τουρκία που ετοιμάζει αεροναυτική άσκηση και διεκδικεί χρυσοφόρα κοιτάσματα στην περιοχή της ΑΟΖ της Κύπρου και γύρω από αυτήν, κάτι που φυσικά δεν θα τις το επιτρέψουν.






Ο Ισραηλινός Στρατός και ο στρατός των ΗΠΑ χθες 14 Φεβρουαρίου ολοκλήρωσαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την επωνυμία Juniper Falcon 2019 έχοντας διττό στόχο.

Από την μία πλευρά ετοιμάζονται δια παν ενδεχόμενο, διότι σε λίγες ημέρες έχουμε την τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» με την παρουσία του τουρκικού ναυτικού σε άκρως ευαίσθητες περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ, η οποία όμως συνορεύει με την ισραηλινή, κάτι που δεν επιθυμεί το Τελ Αβίβ σε καμία περίπτωση.




Την ίδια στιγμή αναμένεται τουρκική εισβολή στην Β.Συρία κάτι που θα φέρει τις τουρκικές δυνάμεις ακόμα πιο κοντά στα ισραηλινά σύνορα, ενώ οι ιρανικές δυνάμεις μετακινήθηκαν πίσω από τα σύνορα του Ισραήλ στη βόρεια και ανατολική Συρία, και εξοπλίζουν τις σιιτικές ταξιαρχίες με πυραύλους εδάφους-εδάφους.

Η Λωρίδα της Γάζας έχει «υπερθερμανθεί» και με τουρκικό δάκτυλο και αυτό δεν περνά απαρατήρητο από το Ισραήλ. Ήδη αυτή την εβδομάδα, χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται την νύχτα στα σύνορα της Γάζας για να επιτεθούν σε ισραηλινά στρατεύματα με βόμβες μολότοφ και χειροβομβίδες. Οι εκρήξεις προκαλούν συναγερμό στις γειτονικές ισραηλινές κοινότητες.

Το βόρειο μέτωπο, συμπεριλαμβανομένου του Γκολάν, αναμένει σοβαρή κλιμάκωση από τα σύνορα της Συρίας.

Οι ιρανικές ταξιαρχίες Al Qods και η Χεζμπολάχ θα επιλέξουν τη στιγμή που θα εξαπολύσουν κύμα πυραυλικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ, εκμεταλλευόμενοι την ρωσική και τουρκική παρουσία στην Συρία .

Αυτό αναφέρουν πηγές της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών σε ειδική έκθεση που υποβλήθηκε στην κυβέρνηση πριν από δύο εβδομάδες.

Η μυστική υπηρεσία των Ισραηλινών προβλέπει αυξημένες εντάσεις στη Γάζα και στα βόρεια όρια τους επόμενους μήνες, ενώ φοβάται για τυχόν επεισόδιο στην Α.Μεσόγειο ενόψει αεροναυτικών ασκήσεων, υπονοώντας φυσικά την παρουσία τουρκικών μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων με την άσκηση Mavi Vatan.

Οι ασκήσεις Αμερικανών και Ισραηλινών περιλάμβαναν για αυτούς τους λόγους, τον έλεγχο διαφόρων σεναρίων μερικά από τα οποία ενέπλεξαν στρατεύματα των ΗΠΑ που αποστάλθηκαν στο Ισραήλ για να βοηθήσουν στις εργασίες της αντιπυραυλικής άμυνας, συμπεριλαμβανομένης της εξουδετέρωσης πυραύλων με υψηλή τροχιά κατά τους κράτους του Ισραήλ.

Στην άσκηση συμμετείχαν στρατιώτες από τον αμερικανικό στρατό και στρατιώτες από διάφορα τμήματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων IDF, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών.

Ο Ισραηλινός Ταξίαρχος Ran Kochav, διοικητής της αεράμυνας δήλωσε: «Οι στόχοι των κοινών ασκήσεων ήταν η βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των δύο ενόπλων δυνάμεων και η διαλειτουργηκότητα σε διαδικασίες εντολών και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με στόχο να εμβαθύνουν στην συνεργασία μεταξύ των δύο δυνάμεων»

Ο Αμερικανός αντιπτέραρχος Jeffrey Harrigian από την USAF, δήλωσε: «Η άσκηση εστίασε ακριβώς στην ικανότητά μας να αναπτύξουμε ταχύτατα τις δυνάμεις μας και να τις εναρμονίσουμε με τον ισραηλινό στρατό IDF για να υποστηρίξουμε την αντιπυραυλική άμυνα, τις προμήθειες έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση καταστροφών με την χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας».

Κακά τα ψέματα , ειδικά οι Τούρκοι μετά την εισβολή σε Συρία-Ιράκ και τις βόλτες των τουρκικών πολεμικών πλοίων στην Α.Μεσόγειο έχουν επεκτείνει την παρουσία τους με πράκτορες, συμβούλους και μισθοφόρους της SADAT σε περιοχές που κάποτε κινούνταν οι Οθωμανοί πρόγονοι τους και αυτό το έχουν εντοπίσει οι Ισραηλινοί και στήνουν την δική τους παγίδα στον Ερντογάν.