Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Κινέζοι ξέρουν πώς να κρατήσουν τους μουσουλμάνους εξτρεμιστές... ευθυγραμμισμένους! ΒΙΝΤΕΟ

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη Στην Κίνα, η μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων δεν καταφέρνει να τραβήξει το ίδιο είδος ισλαμικής ...


Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Στην Κίνα, η μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων δεν καταφέρνει να τραβήξει το ίδιο είδος ισλαμικής υπεροχής που απομακρύνονται σε κάθε άλλη μη μουσουλμανική χώρα. Μόνο το τελευταίο από τα πολλά μέτρα καταστολής της μουσουλμανικής κοινότητας, οι κινεζικές αρχές αναγκάζουν τους Μουσουλμάνους στην περιοχή του Xinjiang να τρώνε χοιρινό και να πίνουν αλκοόλ (και τα δύο απαγορεύονται στο Ισλάμ) λέγοντας ότι θα τους κάνουν πιο πατριωτικούς. Αν αρνηθούν, οι διαφωνούντες θα σταλούν σε στρατόπεδα «αναμόρφωσης».






Δεν είναι συμπτωματικό, το 2019 συμβαίνει να είναι το έτος των χοίρων στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια των διακοπών της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, οι αξιωματούχοι αναμένουν επίσης ότι τα μουσουλμανικά νοικοκυριά θα παρουσιάσουν εμβλήματα παραδοσιακού κινεζικού πολιτισμού, τοποθετώντας διακοσμήσεις, όπως λένε αναφορές. Οι αρχές του Xinjiang, στα βορειοανατολικά της Κίνας, έχουν παραδώσει ακατέργαστο χοιρινό σε μουσουλμανικά νοικοκυριά, λέει το Radio Free Asia.






Μουσουλμάνοι που ζουν στο αυτόνομο νομό του Ili Kazahh δήλωσαν στην RFA ότι τα αφεντικά των πόλεων τους είχαν επίσης προσκαλέσει σε εορταστικά δείπνα που σημάδεψαν το κινεζικό νέο έτος, όπου θα τους σερβίρεται χοιρινό.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ουιγούρες φυλάσσονται σε αυτά τα κέντρα κράτησης και αναγκάζονται να υποβάλλονται σε προγράμματα «deradicalisation», συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να απομνημονεύουν και να απαγγέλλουν κινεζικούς νόμους. Οι Ουιγούροι είναι εθνικά τουρκικοί μουσουλμάνοι και περίπου 11 εκατομμύρια από αυτούς ζουν στη δυτική Κίνα.



Η RFA αναφέρει ότι έχει λάβει φωτογραφίες από ακατέργαστο χοιρινό που παραδίδεται σε μουσουλμανικά νοικοκυριά, την παραμονή του έτους των χοίρων. «Ξεκινώντας πέρυσι, ορισμένοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να φάνε χοιρινό για να γιορτάσουν ένα φεστιβάλ που ανήκει στους κινέζους Han».





Μια γυναίκα, επίσης μιλώντας ανώνυμα, δήλωσε ότι αν οι μουσουλμάνοι αρνούνταν να κρεμάσουν φανάρια ή να βάλουν άλλα διακοσμητικά για να σηματοδοτήσουν το κινεζικό νέο έτος, οι αξιωματούχοι «λένε ότι είμαστε δύο πρόσωπα και μας στέλνουν σε στρατόπεδα αναδημιουργίας».
Οι Κινέζοι αξιωματούχοι χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο – «δύο πρόσωπα» – για να στοχεύσουν τους Ουιγούρους και άλλες ομάδες εθνοτικών μειονοτήτων που διαμαρτύρονται ή αρνούνται να συμμετάσχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

http://nikosxeiladakis.gr/%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CE%B9-%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%80%CF%89%CF%83-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%BC/