Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΜΟΣ...!! Ο Τραμπ δεν αποκλείει στρατιωτική εισβολή στη Βενεζουέλα! «Μου ζήτησε συνάντηση ο Μαδούρο αλλά αρνήθηκα»

Η πρώτη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλά ανοιχτά για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα. "Είναι μια επιλογή" είπε ο ...


Η πρώτη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλά ανοιχτά για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα. "Είναι μια επιλογή" είπε ο Τραμπ μιλώντας στο CBS. Αποκάλυψε ότι ο Νικολάς Μαδούρο του είχε ζητήσει συνάντηση πριν από μήνες. Απόψε τελειώνει το τελεσίγραφο της Ευρώπης στον πρόεδρο της Βενεζουέλας για να προκηρύξει εκλογές.




Είναι έτοιμες οι ΗΠΑ για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα; «Είναι μια επιλογή» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ! Για πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλά ανοιχτά για το ενδεχόμενο στρατιωτικής εισβολής στη Βενεζουέλα με στόχο την πτώση του Νικολάς Μαδούρο.

Λίγες ώρες αφού ο Μαδούρο ανακοίνωσε πως δέχεται να οδηγηθεί η Βενεζουέλα σε πρόωρες εκλογές (οι επόμενες είναι προγραμματισμένες για το 2022), ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αναλάβουν στρατιωτική δράση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

click4more
Βενεζουέλα: «Ανοιχτός» σε νέες εκλογές ο Μαδούρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε συνέντευξη, την Κυριακή (03.02.2019), στο CBS και όταν η δημοσιογράφος Μάργκαρετ Μπρέναν τον ρώτησε για το ενδεχόμενο αμερικανικής εισβολής στη Βενεζουέλα, απάντησε: «Δεν θέλω να το πω αυτό. Αλλά σίγουρα είναι κάτι που αποτελεί επιλογή«, τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Νικολάς Μαδούρο του είχε ζητήσει, πριν από πολλούς μήνες, αλλά ο ίδιος του αρνήθηκε και απέρριψε το ενδεχόμενο της συνάντησης. «Αποφάσισα τότε να πω «όχι» (σ.σ. στη συνάντηση) γιατί πολλά πραγματικά άσχημα πράγματα συνέβαιναν στη Βενεζουέλα», είπε ο Τραμπ.

«Ήταν η πιο πλούσια χώρα σε εκείνο το κομμάτι του κόσμου, το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Και τώρα κοιτάξτε τη φτώχεια και την αγωνία και την εγκληματικότητα και όλα αυτά που συμβαίνουν«, σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι ΗΠΑ αναγνώρισαν από την πρώτη στιγμή τον Χουάν Γκουαϊδό, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος στη Βενεζουέλα. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκρυψε άλλωστε ποτέ τα… αισθήματά του για τον Νικολάς Μαδούρο. Ο οποίος, από την πλευρά του, κατηγορεί με κάθε ευκαιρία τις ΗΠΑ πως οργανώνουν μυστικά πραξικόπημα στη Βενεζουέλα με στόχο να είτε απλά να τον ρίξουν από την εξουσία είτε ακόμη και να τον δολοφονήσουν.

Η προειδοποίηση του Ντόναλντ Τραμπ προς τη Βενεζουέλα έρχεται ενώ σε μερικές ώρες εκπνέει το τελεσίγραφο που έχουν δώσει στον Νικολάς Μαδούρο έξι ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να ανακοινώσει την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών στη Βενεζουέλα. Μέχρι στιγμής πάντως ο πρόεδρος της χώρας δεν έχει κάνει καμία αναφορά στις προθέσεις του πέραν της δήλωσης πως δέχεται να οδηγηθεί ξανά η χώρα στις κάλπες, μετά τον Μάιο του 2018.

Με πληροφορίες από thehill.com