Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εξευτελισμός του Σουλεϊμάν του «μεγαλοπρεπή»… Μια χούφτα τον σταματά

Μετά την ήττα του στις πύλες της Βιέννης το 1529 ο Τούρκος σουλτάνος Σουλεϊμάν, ο λεγόμενος «μεγαλοπρεπής» υποχώρησε ταπεινωμένος. Η αντεπίθ...

Μετά την ήττα του στις πύλες της Βιέννης το 1529 ο Τούρκος σουλτάνος Σουλεϊμάν, ο λεγόμενος «μεγαλοπρεπής» υποχώρησε ταπεινωμένος. Η αντεπίθεση των Αψβούργων που ακολούθησε ήταν εν μέρει μόνο επιτυχής.

Οι Αυστριακοί απέτυχαν να καταλάβουν τη Βούδα, αλλά κατέλαβαν το Γκραν και άλλα οχυρά κατά μήκος του Δούναβη. Σε απάντηση ο Σουλεϊμάν σχεδίασε μια νέα εισβολή στα αυστριακά εδάφη με στόχο και πάλι τη Βιέννη.





Το 1532 ξεκίνησε επικεφαλής μιας μεγάλης στρατιάς 120.000 ανδρών. αφού πέρασε τον ποταμό Δράβο στο Όσιγεκ και αντί να ακολουθήσει την συνήθη οδό προς τη Βιέννη, στράφηκε στα αυστροκρατούμενα ουγγρικά εδάφη του αρχιδούκα Φερδινάνδου.

Κατά την πορεία τους οι Τούρκοι κατέλαβαν 17 μικρές πόλεις και φρούρια, σπέρνοντας τον θάνατο και τον πανικό. Ο Φερδινάνδος υποχώρησε εσπευσμένα αφήνοντας μόνο 700 άνδρες στην μικρή οχυρή πόλη Γκινς (σημερινό Κίζεγκ της Ουγγαρίας). Πάντως ο Σουλεϊμάν είχε ήδη χάσει πολύ χρόνο. Διαβάστε την συνέχεια στο history-point.gr

https://www.history-point.gr/mia-choyfta-kata-ton-toyrkon-exeytelismos-toy-soyleiman-toy-quot-megaloprepi-quot