Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρωγμές, δρόμοι «στα δύο» και γκρεμισμένοι τοίχοι μετά τα Ρίχτερ στην Πρέβεζα - Φωτογραφίες

Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ ξύπνησε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα τους κατοίκους της Πρέβεζας - Ζημιές σε σπίτια και κτίρια, υποχώρησε έδα...


Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ ξύπνησε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα τους κατοίκους της Πρέβεζας - Ζημιές σε σπίτια και κτίρια, υποχώρησε έδαφος σε παραθαλάσσιο χωριό - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ζημιές σε κτίρια, αλλά και διακοπές ρεύματος άφησε πίσω του το πέρασμα του Εγκέλαδου που ξύπνησε τους κατοίκους της Πρέβεζας τα ξημερώματα της Τρίτης.




Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τα σημάδια του σεισμού των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο δυτικά - βορειοδυτικά της Πρέβεζας. Ρωγμές σε στέγες, μισογκρεμισμένους τοίχους, αλλά και υποχωρήσεις του εδάφους στο παραθαλάσσιο χωριό Μύτικας.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο, είπε χαρακτηριστικά στον Σκάι ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, σχολιάζοντας τον σεισμό, που ανησύχξησε τους κατοίκους της Πρέβεζας και των γύρω χωριών, αλλά και της Λευκάδας. Η περιοχή δίνει τέτοιους σεισμούς και την παρακολουθούμε, πρόσθεσε, επισημαίνοντας πάντως πως πιστεύει ότι η σεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί ομαλά.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Άκης Τσελέντης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται ο σεισμός στην Πρέβεζα να είναι συνέπεια του σεισμού στη Ζάκυνθο. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το επόμενο δίμηνο στη συγκεκριμένη περιοχή και τόνισε ότι η δυτική Ελλάδα δίνει πάντα σεισμούς γι’ αυτό κάλεσε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται από τους αρμόδιους.

Δείτε φωτογραφίες: