Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κινητοποίηση Σέρβων κομάντος – Εισήλθαν εντός Κοσόβου – Το Βελιγράδι στέλνει προειδοποιήσεις

Μεθοριακό επεισόδιο φέρεται να είχαμε με την είσοδο στο Κοσσυφοπέδιο, όπως ισχυρίζονται ΜΜΕ του Κοσόβου, Σέρβων κομάντος της στρατοχωρ...


Μεθοριακό επεισόδιο φέρεται να είχαμε με την είσοδο στο Κοσσυφοπέδιο, όπως ισχυρίζονται ΜΜΕ του Κοσόβου, Σέρβων κομάντος της στρατοχωροφυλακής για «έλεγχο» των κινήσεων στην περιοχή.

Αργότερα ειπώθηκε ότι οι Σέρβοι περιπολούσαν για συλλογή πληροφοριών και έλεγχο για παράνομο εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, λευκής σαρκός κά από τα οποία απασχολούν την σερβική ηγεσία στο Βελιγράδι.

Η παρουσία τους σίγουρα θα κινητοποίησε την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου αλλά Αμερικανούς και Κροάτες στρατιωτικούς οι οποίοι ελέγχουν την περιοχή.




Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του χωριού Karaçeva, Selver Lenjani, μιλώντας στον τοπικό τύπο δήλωσε ότι πρέπει να βρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση στο πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Η ουσία όλων αυτών των δηλώσεων απ΄πο πλευράς Κοσόβου ,αφορά όμως….αλβανικές ιδιοκτησίες οι οποίες με την επιβολή των διοικητικών συνόρων από την KFOR, παρέμειναν στο έδαφος της Σερβίας, σύμφωνα πάντα με τον Αλβανό τοπικό αξιωματούχο.

Ο ίδιος δηλώνει ακόμη ότι οι Κοσοβάροι κάτοικοι βρίσκονται σε κίνδυνο εάν εισέλθουν στο έδαφος που η Σερβία ισχυρίζεται ότι της ανήκει. Ο κοινοτάρχης Λενζάνι προειδοποιεί ότι μπορεί να συλληφθεί από τη σερβική χωροφυλακή ανά πάσα στιγμή.

Πρόκειται πιθανόν για παραπλανητικές δηλώσεις οι οποίες αφορούν αμφισβητούμενες περιοχές εντός σερβικού εδάφους, στο οποίο υπάρχουν σπίτια και ιδιοκτησίες Κοσοβάρων, για τα οποία εγείρονται τώρα ενστάσεις, ενώ το ίδιο μπορούν να ισχυριστούν και οι Σέρβοι κάτοικοι του Κοσόβου.

Αυτό από μόνο του όμως αυτό το σκηνικό είναι πολύ επικίνδυνο για την περιοχή.

Ο Αλβανικός τύπος κατά καιρούς αναφέρει ότι οι Σέρβοι κομάντος της στρατοχωροφυλακής εισέρχονται στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου, και οι κάτοικοι τρομοκρατούνται από την παρουσία τους.

Πράγματι τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί αρκετές φορές και αφορούν προειδοποιήσεις από το Βελιγράδι για την συμπεριφορά των αρχών του Κοσόβου στους Σέρβους πολίτες.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα δημοσιεύματα αναφέρονται στο χωριό Karačeva, ένα χωριό στο δήμο Kamenica, που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με λαθρέμπορους κά.

Οι ντόπιοι ανέφεραν σήμερα ότι στην περιοχή περιπολεί η σερβική χωροφυλακή εισερχόμενη και εντός του χωριού, με κανονική παρουσία.

Οι Κοσοβάρροι κάτοικοι αναφέρουν ότι ζουν τρομοκρατημένοι και φοβούνται γι ‘αυτό.

Η κατάσταση ασφαλείας εντός των περιοχών του Β. Κοσσυφοπεδίου φαίνεται ότι είναι σε μια μεγάλη «ένταση», και πολλοί φοβούνται σχέδιο πογκρόμ κατά των Σέρβων με κάποια δικαιολογία, κάτι όμως που δεν θα αποδεχθούν ποτέ Βελιγράδι και Μόσχα σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις. pentapostagma.gr