Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΑΛΙΤΣΑ, ΤΡΕΝΟ, ΑΓΚΥΡΑ... ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Μάλιστα εδώ είναι Ελλάδα χώρα μέλος της Eυρωπαϊκής Ένωσης, εδώ είναι η Δυτική Θράκη περιοχή της Ελλάδας. Eδώ σε καθορισμένα διαστήματα...


Μάλιστα εδώ είναι Ελλάδα χώρα μέλος της Eυρωπαϊκής Ένωσης, εδώ είναι η Δυτική Θράκη περιοχή της Ελλάδας. Eδώ σε καθορισμένα διαστήματα παρέχονται υπηρεσίες υγείας από γιατρούς του Ελληνικού Στρατού στο όρθιο σε τάξεις σχολείων

Βγάζουν τα ρούχα των παιδιών και στο όρθιο υποβάλλονται σε έλεγχο υγείας από γιατρούς του Ελληνικού Στρατού. ;




Aραγε σκεφτήκατε καθόλου γιατί κυρίως στα μειονοτικά χωριά γίνεται αυτή η εξέταση υγείας;

Αν δει κανείς τις ανακοινώσεις που γίνονται από το στρατό αναφέρεται πως πρόκειται για δωρεάν υπηρεσίες υγείας προς τον πολίτη.

Στις άλλες εξελιγμένες χώρες της Ευρώπης υπηρεσίες υγείας παρέχονται στις τάξεις των σχολείων με αυτό τον τρόπο; Tα παιδιά ευρισκόμενα μέσα σε μία τάξη ανεξάρτητα από το αν έχει κρύο ή αν έχει ζέστη ξεγυμνώνονται και ελέγχονται από τους γιατρούς. Σε αυτούς τους ελέγχους oι γιατροί τι προσπαθούν να εντοπίσουν; Αξιότιμοι αναγνώστες, λαέ της Δυτικής Θράκης, τα ερωτήματα σχετικά με αυτή την πρακτική είναι τόσο πολλά που δεν τελειώνουν.

Δεν λέμε οι ομάδες υγείας του 4ου ΣΣ να μην παράσχουν αυτές τις υπηρεσίες υγείας. Να τις παράσχουν αλλά αυτό να γίνει σύμφωνα με τις πρακτικές της ιατρικής, σε εξοπλισμένα ιατρεία, σε νοσοκομεία, σε κέντρα υγείας και σε πλήρως εξοπλισμένα κινητά νοσοκομεία. Οι τάξεις των μαθητών είναι για την εκπαίδευση τους. Πάντα σε αυτό που γίνεται, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ψυχολογία των μαθητών.

Τις περασμένες μέρες μια τέτοια πρακτική που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μεσαιωνική εφαρμόστηκε στα χωριά Γλαύκη και Σμίνθη του δήμου Μύκης. Ορθοπεδικοί και καρδιολόγοι γιατροί του Δ΄ Σ.Σ. έκαναν μια σειρά από ελέγχους υγείας στους μαθητές. Δυστυχώς η εικόνα ήταν και πάλι η ίδια. Μέσα σε μια μεγάλη τάξη, μια δήθεν εξέταση υγείας στα όρθια. Μα για όνομα του Αλλάχ αυτή είναι η παροχή υγείας που παρέχεται σε αυτά τα παιδιά; Έτσι πρέπει να γίνεται ; Μόνο στην ανακοίνωση του Δ΄ Σ.Σ. αναφέρεται πως ¨Για άλλη μια φορά το Δ’ Σώμα Στρατού στη Θράκη, υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο¨.

Δήμαρχε κύριε Τζεμίλ Καμπζά, είσαι ενήμερος πως αυτό γίνεται εντός των συνόρων του δήμου που διοικείς; Μα δίνεις την άδεια να γίνονται έτσι εξετάσεις υγείας ; Μέχρι σήμερα συζήτησες καθόλου το θέμα με στρατιωτικούς, τους ζήτησες να γίνονται όπως πρέπει;

Τα σχόλια δικά σας…

http://www.birlikgazetesi.net/haberler/15395-bu-uygulama-bu-eklde-hang-avrupa-uelkesnde-var.html

24/2/2019
.



Σχ. http://tourkikanea.gr: Η πολιτική των εθνικιστών Τούρκων είναι γνωστή. Ο Ε.Σ. ¨πρέπει¨ να αποτελεί έναν μπαμπούλα για την μειονότητα. Οι μειονοτικοί ¨πρέπει¨ να έχουν την άποψη πως ο Ε.Σ. ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμος να τους σφάξει ! Οι πράκτορες δηλαδή των τουρκικών συμφερόντων επιδιώκουν την περιχαράκωση. Πριν από 20 χρόνια είχαμε γνωρίσει χριστιανό δάσκαλο ο οποίος έτυχε και μας μίλησε για μια εμπειρία που είχε εκείνες τις μέρες από ένα χωριό που υπηρετούσε στην περιοχή του Κέχρου Ροδόπης. Συγκεκριμένα μας είπε τότε τα εξής :

¨Το χωριό που υπηρετώ είναι πολύ φτωχό. Κάποια από τα παιδιά δεν έχουν δει ποτέ θάλασσα. Με παρακάλεσαν οι γονείς και πήγα στην 21 Ταξιαρχία στην Κομοτηνή και παρακάλεσα να μας πάνε μια εκδρομή στην θάλασσα γιατί οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ναυλώσουν λεωφορείο. Να είναι καλά οι άνθρωποι δέχθηκαν. Αλλά μετά από λίγες μέρες όταν ήδη το είχα πει στους γονείς, ήρθαν οι ίδιοι που μου το είχαν ζητήσει και μου είπαν πως άλλαξαν γνώμη και δεν θέλουν να πάνε τα παιδιά τους εκδρομή ! Θα πάω τώρα και θα τους βρίσω ! ¨

Είναι προφανές πως οι φτωχοί γονείς μέσα στην αθωότητα τους υπέβαλαν το αρχικό αίτημα. Μετά όμως πήγαν τα μαντρόσκυλα της Άγκυρας και τους τρομοκράτησαν, οπότε άλλαξαν γνώμη.

Να θυμίσουμε επίσης τι ανάλογο γίνεται και στην Τουρκία. Σε δημοσίευμα (https://www.mynet.com/yuksekovada-guvenlik-gucleri-ile-ogrenciler-futbol-maci-yapti-110102394020 ) βλέπουμε Τούρκους στρατιώτες που μετέβησαν με θωρακισμένα οχήματα μέσα στην αυλή του δημοτικού σχολείου στην Γιουξέκοβα της Τουρκίας (κουρδικός πληθυσμός) φορώντας γιλέκα μάχης και έπαιξαν ποδόσφαιρο μαζί με μαθητές. Αλήθεια ο αρθρογράφος αυτή την πρακτική την βρίσκει μεσαιωνική ή μόνο ο Ε.Σ. κάνει ¨μεσαιωνικές πρακτικές¨; ….