Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ... Στην Αλβανία η μαφία συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος

Στην Αλβανία οι εγκληματικές οργανώσεις της μαφίας συνεργάζονται αγαστά με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημε...


Στην Αλβανία οι εγκληματικές οργανώσεις της μαφίας συνεργάζονται αγαστά με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Νέα Σελίδα».

Όπως διαβάζουμε στη σελ. 34 της «Νέας Σελίδας», οι σχέσεις της αλβανικής μαφίας με το Ισλαμικό Κράτος και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εγκληματικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες στην Αλβανία του Έντι Ράμα, είναι το θέμα του βιβλίου με τίτλο «Geldwäsche in Europa: Terrorismus und Organisierte Kriminalität».




Το βιβλίο κυκλοφορεί στη Γερμανία και υπογράφεται από πανεπιστημιακούς και ερευνητές του Ινστιτούτου Μελετών Αστυνόμευσης και Ασφάλειας (IPoS) της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της Βρέμης.

Οι συγγραφείς από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Σεπτέμβριο του 2017, υπό την αιγίδα της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (BKA), ερεύνησαν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Επικεντρώθηκαν ιδίως στην Αλβανία και στο Κοσσυφοπέδιο και στις επιπτώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος τους ο εντοπισμός των διασυνδέσεων μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος, της ριζοσπαστικοποίησης και της τρομοκρατίας.

Οι συγγραφείς τονίζουν, όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα του IPoS, ότι στο πλαίσιο της διεύρυνσης της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια, τα εγκληματικά δίκτυα αυξάνουν τη διακρατική δράση τους.

Ως εκ τούτου, η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος) πρέπει να θεωρείται μηχανισμός που χρησιμοποιείται από ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατικές ομάδες.