Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΑ... Σωτήρης Καλυβάτσης: «Εγώ μεγάλωσα ως Μακεδόνας - Ποιος ξηλώνει την πατρίδα μου;»

Φορτισμένος από τις εξελίξεις στο Μακεδονικό, ο Σωτήρης Καλυβάτσης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ENJOY μιλώντας μεταξύ άλλων για παρα...


Φορτισμένος από τις εξελίξεις στο Μακεδονικό, ο Σωτήρης Καλυβάτσης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ENJOY μιλώντας μεταξύ άλλων για παραχάραξη της ιστορίας και ξεπούλημα.




«Επειδή κατάγομαι από τι Μακεδονία, να ξέρετε ότι η βόρεια Ελλάδα δεν μπορεί να συνέλθει από αυτό που έγινε. Τουλάχιστον στην Έδεσσα αυτή η συμφωνία τους έχει πονέσει πάρα πολύ. Αυτά τα θέματα, τα εθνικά, θέλουν μεγάλη ευαισθησία ανέφερε με πάθος.

«Εγώ μεγάλωσα ως Μακεδόνας, ξέρω όλη την ιστορία μου, από τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Παύλο μελά, τους Βαλκανικούς πολέμους. Ποιος, λοιπόν, ξηλώνει την πατρίδα μου; Οι πρόγονοί μου έδωσαν φοβερές μάχες για να απελευθερωθεί η χώρα μου και να απελευθερωθεί η Θεσσαλονίκη από τους κατακτητές. Μα, υπάρχει μακεδονική γλώσσα; Αυτή είναι φοβερή παραχάραξη της Ιστορίας. Υπάρχουν η ελληνική γλώσσα, η σλαβική γλώσσα. Η μακεδονική από ποιον εφευρέθηκε; Αναρωτήθηκε.

«Εσείς δε φοβάστε όταν δίπλα σας έχετε μια απειλητική χώρα , όπως η Τουρκία; Δεν φοβάστε για τη Θράκη μας; Για τα νησιά μας; Περισσότερο όμως από τους Τούρκους φοβάμαι τον ίδιο μας τον εαυτό. Στην ιστορία μας είχαμε και τον Λεωνίδα και τον Εφιάλτη και τον Κολοκοτρώνη και τον Νενέκο» πρόσθεσε, αναφερόμενος λίγο αργότερα με τα μελανότερα χρώματα στην ελληνική τηλεόραση.

«Με θλίβει. Τα Ελληνόπουλα στη χώρα μας έχουν γίνει τηλεοπτικά προϊόντα. Τρέχουν σε αμμουδιές, σε παραλίες για ένα πιάτο ρύζι, όταν ο ουσιαστικός αγώνας για την επιβίωση είναι μέσα στη χώρα μας, μέσα στην πάλη με την κρίση.» είπε συγκεκριμένα, προσθέτοντας: «Στην Ελλάδα ένα μεγάλο ποσοστό των νέων μας ασχολείται με τα ριάλιτι, τα γυμναστήρια, τις πασαρέλες, τα τάλεντ σόου, τις μαγειρικές και με το πώς θα γίνουν γρήγορα εύκολα διάσημοι. Τραγωδία. Γεμίσαμε από επαγγελματίες influencer» που κάνουν το κορμί και το πρόσωπό τους προϊόν στο διαδίκτυο» κατέληξε.

Πηγή: Espresso