Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σκόπια: Η υπουργός Άμυνας δεν δέχεται την αλβανική γλώσσα στο στρατό

Η υπουργός των Σκοπίων, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, δήλωσε ότι ποτέ δεν συζητήθηκε η χρήση της αλβανικής γλώσσας στον στρατό της «Βόρειας (ψευτ...


Η υπουργός των Σκοπίων, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, δήλωσε ότι ποτέ δεν συζητήθηκε η χρήση της αλβανικής γλώσσας στον στρατό της «Βόρειας (ψευτο)Μακεδονίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Εντούτοις το κόμμα «Συμμαχία για τους Αλβανούς» υποστηρίζει ότι η αλβανική γλώσσα πρέπει να χρησιμοποιείται στο στράτευμα.




Το αλβανικό αυτό κόμμα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Για την ενημέρωση του κοινού, σας διαβεβαιώνουμε ότι κατά τη σύνταξη του σχεδίου νόμου για τις γλώσσες, η Συμμαχία για τους Αλβανούς, αποφάσισε ότι η αλβανική γλώσσα πρέπει να χρησιμοποιείται στο τοπικό νόμισμα και στον στρατό της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ σήμερα, η πολιτική νοοτροπία των διακρίσεων και της αναλήθειας προσπαθεί να την σβήσει και να την αποκλείσει χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προτροπή της Επιτροπής της Βενετίας, σύμφωνα με την οποία ελπίζουμε ότι η Βόρεια Μακεδονία θα έχει ένοπλες δυνάμεις όπως αυτές των δυτικών κρατών, όπου η πολυγλωσσία δεν θεωρείται ως ανταγωνισμός, αλλά αξία που ενώνει τις διαφορετικότητες.

Για παράδειγμα, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελβετία, το Βέλγιο και οι σκανδιναβικές χώρες έχουν μονάδες πυροβολικού που εργάζονται με περισσότερες γλώσσες, αντίστοιχα στην Ελβετία χρησιμοποιούνται μέχρι και τέσσερις γλώσσες.

Ζητάμε και παροτρύνουμε την υπουργό να εγκαταλείψει την παλιά πολιτική και να συμβάλλει στην εφαρμογή των πολιτικών προτύπων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ο στρατός της Βόρειας Μακεδονίας πριν επιδείξει την στρατιωτική του αξία στις πολυεθνικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, πρέπει να αποδείξει ότι λειτουργεί χωρίς διακρίσεις στο φάσμα των εθνικοτήτων στο εσωτερικό και ότι αντιπροσωπεύει τις εθνότητες στο πνεύμα της λειτουργικότητάς του.

Επίσης, το κόμμα Συμμαχία για τους Αλβανούς, ζητά την εφαρμογή του άρθρου 8 του Συντάγματος της Βόρειας Μακεδονίας, που αναφέρεται σε δίκαιη εκπροσώπηση των εθνοτήτων στη χώρα

«Οι αποστολές του ΝΑΤΟ σε όλον τον κόσμο είναι πολυεθνικές, γιατί όμως οι μονάδες του στρατού μας δεν αντιπροσωπεύουν την πολυεθνική μας σύνθεση; Προγραμματίζονται προσλήψεις υπαξιωματικών και αξιωματικών, η Συμμαχία για τους Αλβανούς απαιτεί την εφαρμογή της ποσόστωσης όπως προβλέπει το Σύνταγμα», αναφέρει η ανακοίνωση του αλβανικού κόμματος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Magazina Shqip
--
The Hellenic Information Team