Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κρήτη: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της μικρούλας που «έσβησε» στο νοσοκομείο

Με σπαραγμό αποχαιρέτησαν το μεσημέρι οι απαρηγόρητοι γονείς, συγγενείς και φίλοι το κοριτσάκι που έφυγε ξαφνικά και μέσα σε λίγες ώρες από...


Με σπαραγμό αποχαιρέτησαν το μεσημέρι οι απαρηγόρητοι γονείς, συγγενείς και φίλοι το κοριτσάκι που έφυγε ξαφνικά και μέσα σε λίγες ώρες από τη ζωή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ, έχοντας προσβληθεί πιθανότατα από μηνιγγίτιδα.




Κι ενώ αναμένεται η επιβεβαίωση των υπονοιών των γιατρών από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, το άτυχο κορίτσι που πέθανε τόσο πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 6 ετών, η εξόδιος ακολουθία εψάλει στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Νέα Αλάτσατα.

Θρήνος και στο χωριό καταγωγής της οικογένειας του Δήμου Αρχανών – Αστερουσιών, οι κάτοικοι του οποίου αδυνατούν να πιστέψουν την ξαφνική συμφορά.
Όλα ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο, όταν η μικρούλα παρουσίασε πολύ υψηλό πυρετό γεγονός που θορύβησε τους γονείς της, οι οποίοι τη μετέφεραν στα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Αρχικά, το κοριτσάκι εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων. Οι προσπάθειες των γιατρών ήταν μεγάλες, ωστόσο η υγεία της μικρούλας παρουσίαζε συνεχώς ραγδαία επιδείνωση, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τα μεσάνυχτα να εκπνεύσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το κοριτσάκι προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα καθώς η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του παραπέμπει σε σηπτικό σοκ, ωστόσο, τα αποτελέσματα των ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων θα καταδείξουν την ακριβή αιτία του θανάτου του παιδιού.

Στο μεταξύ, το σχολείο του λειτούργησε κανονικά, παρόλο που πολλοί ήταν οι γονείς που αποφάσισαν να πάρουν τα παιδιά τους σήμερα στο σπίτι.

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Μανώλης Λουμπούνης, σε συνεργασία με την παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου συστήνουν να συνεχιστεί η καθημερινή απολύμανση του σχολείου, χωρίς ανησυχία από την πλευρά των γονέων ότι θα επηρεαστούν τα παιδιά τους…

Πηγή: cretapost, cretalive,