Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ! Πού περιμένουμε σφοδρή κακοκαιρία

Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, η ΕΜΥ προειδοποιεί πως ο καιρός... αγριεύει. Πού και πότε περιμένουμε έξαρση των καιρικών φαινομένων. Σφο...


Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, η ΕΜΥ προειδοποιεί πως ο καιρός... αγριεύει. Πού και πότε περιμένουμε έξαρση των καιρικών φαινομένων. Σφοδρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, ακόμη και χαλαζοπτώσεις σε κάποιες περιοχές της χώρας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.




Ο καιρός χαλάει απότομα τις επόμενες ώρες και η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης προειδοποιεί για την ακραία μεταβολή που περιμένουμε.

Καιρός – Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει πως ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή από τα νοτιοδυτικά την Τρίτη, 05.02.2019, μετά το μεσημέρι, με κύρια χαρακτηριστικά:

Α) Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

1. Την Τρίτη (05-02-2019)
Από τις απογευματινές ώρες τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική, ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (05-02-2019) έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (06-02-2019).

2. Την Τετάρτη (06-02-2019)
Τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Πιερία, τις πρωινές ώρες την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα τη Χαλκιδική και τα νησιά του βορείου αιγαίου.

3. Την Πέμπτη (07-02-2019)
Κατά διαστήματα τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, καθώς και την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα.

Β).Τους πολύ θυελλώδεις ανέμους ανατολικών διευθύνσεων, που η έντασή τους την Τρίτη (05-02-2019) θα φτάσει στα πελάγη τα 9 και πιθανώς στα νοτιανατολικά τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (06-02-2019).