Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΗΜΟΣ... Ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε τους Αμερικανούς που δεν εγκαταλείπουν τους Κούρδους στη Μανμπίτζ

Η διαδικασία για την εφαρμογή μιας συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ για τη συριακή πόλη Μανμπίτζ έχει επιταχυνθεί τον τελευταί...



Η διαδικασία για την εφαρμογή μιας συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ για τη συριακή πόλη Μανμπίτζ έχει επιταχυνθεί τον τελευταίο καιρό, δήλωσε χθες Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η κουρδική πολιτοφυλακή YPG παραμένει μέσα στην πόλη.

«Η διαδικασία στη Μανμπίτζ έχει επιταχυνθεί παρά τις καιρικές συνθήκες, όμως ο οδικός χάρτης θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ως τώρα και ο λόγος που δεν έχει συμβεί αυτό είναι οι ΗΠΑ», επεσήμανε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον.




Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ότι εκτός από τις κοινές περιπολίες στην πόλη, η Άγκυρα έχει ξεκινήσει να εργάζεται με την Ουάσιγκτον προκειμένου να καθοριστεί ποιος θα διοικεί τη Μανμπίτζ και ποιοι θα συμμετέχουν στις μονάδες ασφαλείας μόλις η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αποσυρθεί από την περιοχή.

Έπειτα από μήνες διαφωνιών ΗΠΑ και Τουρκία συμφώνησαν τον Ιούνιο σε έναν οδικό χάρτη βάσει του οποίου η YPG θα αποσυρθεί από τη Μανμπίτζ.

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι ο οδικός αυτός χάρτης καθυστερεί να εφαρμοστεί.

«Η αμερικανική κυβέρνηση επίσης επιθυμεί την εφαρμογή του οδικού χάρτη το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Τσαβούσογλου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει την Τρίτη ότι η χώρα του θα περιμένει μόνο μερικές εβδομάδες μέχρις ότου απομακρυνθούν τα μέλη της πολιτοφυλακής από τη Μανμπίτζ.