Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτό για τις κυράτσες και τα betamales που παρακολουθούν τους σφαγείς τους Al Arab: «Η Τουρκία χρησιμοποιεί τα τηλεοπτικά σίριαλ για να αποκτά "ήπια επιρροή" στην Ελλάδα»!

«Η Τουρκία αποκτά "ήπια δύναμη" μέσω των τουρκικών σίριαλ στις αραβικές χώρες και όπου αυτά παίζονται, όπως η Ελλάδα», αναφέ...


«Η Τουρκία αποκτά "ήπια δύναμη" μέσω των τουρκικών σίριαλ στις αραβικές χώρες και όπου αυτά παίζονται, όπως η Ελλάδα», αναφέρει τεκμηριωμένα σε ρεπορτάζ της η αραβική εφημερίδα Al Arab.





Η Al Arab αναφέρει ότι το τουρκικό καθεστώς επιδιώκει να ελέγξει την περιοχή και στο πλαίσιο αυτό «η Τουρκία δεν κρύβει τα σχέδιά της για έλεγχο της αραβικής κοινής γνώμης ή των μη φιλικών χωρών, όοπως η Ελλάδα και επιστρατεύει σε αυτό το σχέδιο όλα τα διαθέσιμα μέσα, ιδιαίτερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα τουρκικά τηλεοπτικά σίριαλ».

«Ενώ κυβερνήσεις που ελέγχονται από το AKP (σ.σ. το ισλαμικό κόμμα του Ερντογάν) τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να αποκρύψουν την επιρροή του Κατάρ στην περιοχή, προσφέροντας βοήθεια και υποστήριξη σε ορισμένες αραβικές χώρες, οι ανεπίσημοι κύκλοι συγγραφέων, διανοούμενων και καλλιτεχνών δεν κρύβουν πως αυτό που κάνουν είναι στα πλαίσια "ήπιου ελέγχου" της περιοχής και την επιδίωξη της οθωμανικής δόξας».


Η Τουρκία επιθυμεί να ελέγξει τον αραβικό κόσμο και τα Βαλκάνια σεκταριστικά, δηλαδή μέσω του σουνιτικού Ισλάμ, όπως η ισλαμική επανάσταση του Ιράν (1979) έκανε εξαγωγή επιρροής μέσω του σιιτικού Ισλάμ.

Η Τουρκία επενδύει ισχυρά στην "ήπια επιρροή" στις αραβικές χώρες, μέσω των ΜΜΕ και ιστορικών σίριαλ, τα οποία προβάλλουν ένα δοξασμένο οθωμανικό παρελθόν.

Παράλληλα επικεντρώνεται στην αναστήλωση ιστορικών τουρκικών μνημείων στις περιοχές της κεντρικής Ασίας και των Βαλκανίων, Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία κλπ. και διοχετεύει πολλά χρήματα για την οικοδόμηση τζαμιών και σχολείων στην Αφρική.

Εξωραΐζουν την Τουρκοκρατία

Τα τουρκικά ιστορικά σίριαλ εξωραΐζουν την ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και προβάλλουν τα πλεονεκτήματα της εξουσίας των σουλτάνων.

Αυτό αποσκοπεί στο να εξυπηρετήσει το όνειρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποκαταστήσει την εικόνα του σουλτάνου, ενός μονάρχη που κυβερνά αχανείς εκτάσεις στα πλαίσια ενός χαλιφάτου».