Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙΝΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...!! Το «Barbaros» συνοδευόμενο από τουρκικές φρεγάτες εισέρχεται στην κυπριακή ΑΟΖ

Έρευνα για φυσικό αέριο ξεκινά στο Οικόπεδο 9 της Κυπριακής Δημοκρατίας το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Barbaros», ενώ θα συνεχίσει έρευνε...


Έρευνα για φυσικό αέριο ξεκινά στο Οικόπεδο 9 της Κυπριακής Δημοκρατίας το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Barbaros», ενώ θα συνεχίσει έρευνες και στα τεμάχια 1, 8 και 12 μέχρι τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Yeni Safak».

Η ερντογανική εφημερίδα υποστηρίζει ακόμη ότι αυτό το μήνα θα πραγματοποιήσει κοινή άσκηση με το ΝΑΤΟ σε Οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα οποία αδειοδότησε την ΕΝΙ και την ΤΟΤΑL.




Άλλη άσκηση θα γίνει από κοινού με τη Γαλλία στο Οικόπεδο 8.

Αυτές οι ασκήσεις με δυτικά πλοία αμφισβητούνται ότι απηχούν στην πραγματικότητα.

Στις 27 Φεβρουαρίου η Τουρκία θα διεξαγάγει επίσης τη μεγαλύτερη ναυτική της άσκηση σε Οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον κυπριακό «Φιλελεύθερο».

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Barbaros», σύμφωνα με τη «Yeni Safak», κατέβηκε νοτίως της Κύπρου για έρευνες φυσικού αερίου, προσθέτοντας ότι η περιοχή αυτή περιλαμβάνει και το Οικόπεδο 9 της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το «Barbaros» θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τέλη Μαΐου και θα κάνει έρευνες στο πλαίσιο της «αδειοδότησης» που έλαβε από το ψευδοκράτος.

Οι ίδιες πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι μετά την έρευνα στο Οικόπεδο 9, το «Barbaros» θα κάνει έρευνα και σε μέρος του τεμαχίου 1 καθώς και στα Οικόπεδα 8 και 12.

Αναφέρεται ακόμη ότι το «Μπαρμπαρός» συνοδεύουν δύο τουρκικές φρεγάτες και δύο κορβέτες.