Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο 30ΧΡΟΝΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ… Ποιός είναι ο Σωτήρης Μητραλέξης

Ποιός είναι ο Σωτήρης Μητραλέξης που διευθύνει τον διάλογο Εκκλησίας – Πολιτείας; Κάτι που σπανίως επισημαίνεται σχετικά με τον διά...



Ποιός είναι ο Σωτήρης Μητραλέξης που διευθύνει τον διάλογο Εκκλησίας – Πολιτείας;


Κάτι που σπανίως επισημαίνεται σχετικά με τον διάλογο Τσίπρα και Ιερώνυμου για τον Χωρισμό Πολιτείας και Εκκλησίας και για τους μισθούς των Ορθόδοξων κληρικών είναι το εξής: Αυτός που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των δύο πλευρών, είναι ο 30χρονος (!) διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου του Βερολίνου, Σωτήρης Μητραλέξης, ένας συριζαίος θεολόγος του «Καιρού» που έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Ιερώνυμος!.. Μάλιστα, λίαν προσφάτως, ο δαιμόνιος Μητραλέξης κατάφερε να γίνει και τεχνικός σύμβουλος της κυβέρνησης στο θέμα της διαπραγμάτευσης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος!..




ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΑΓΡΙΩΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΑΛΕΞΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟ 2016;

Η μετεωρική άνοδος του 30χρονου θεολόγου Σωτήρη Μητραλέξη οφείλεται στην μελέτη του με θέμα «Η μισθοδοσία του κλήρου στην Ελλάδα και η συνάρτησή της με την εκκλησιαστική περιουσία», που πρωτοδημοσιεύτηκε το 2016. Το περιεχόμενο αυτής της μελέτης φέρεται ότι παρουσίασε ο Αρχιεπίσκοπος στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος πριν από δύο χρόνια, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του για το μέλλον της μισθοδοσίας και για τον τρόπο διασφάλισης των περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας.

Το ακόμα πιο εκπληκτικό είναι άλλο: Με απανωτά άρθρα του στα «προοδευτικά» ΜΜΕ και ιστοσελίδες («Καθημερινή», ιστοσελίδες «Αντίβαρο» και «Huffington Post» κλπ.), ο Μητραλέξης υποστηρίζει με κάθε σοβαρότητα ότι ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΩΡΙΟ ΨΕΥΔΟΣ ο ισχυρισμός των Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας ότι με την Συμφωνία που υπεγράφη το 1952 μεταξύ της τότε κυβερνήσεως Πλαστήρα και της Ελλαδικής Εκκλησίας, το Ελληνικό Κράτος είναι υπ0χρεωμένο να πληρώνει στον αιώνα τον άπαντα τους μισθούς των ιερέων, σε αντάλλαγμα της Εκκλησιαστικής Περιουσίας που του χάρισε η Εκκλησία!..

Ο ΜΗΤΡΑΛΕΞΗΣ «ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙ» ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΜΩΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ… ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ!

Σύμφωνα με τον Μητραλέξη, το 1945 προβλέφθηκε για πρώτη φορά η μισθοδοσία των εφημέριων από το Δημόσιο (Α.Ν. 536/1945). Σε αντιστάθμισμα της δαπάνης αυτής επιβλήθηκε με τον ίδιο νόμο (α) η υποχρεωτική είσπραξη του 25% των τακτικών εσόδων των ενοριακών ναών από το Δημόσιο και (β) η υποχρεωτική ετήσια εισφορά όλων των ορθόδοξων οικογενειών στην ενορία τους. Με άλλα λόγια, το κράτος πλήρωνε τον κάθε εφημέριο με τα έσοδα των ναών που σχηματίζονταν από τις υποχρεωτικές εισφορές των πιστών. Το 1956 η κυβέρνηση του «Εθνάρχη» Καραμανλή επέκτεινε την είσπραξη του 25% επί των πάσης φύσεως εσόδων των ναών (Ν.Δ. 3559/1956). Η εισφορά των πιστών καταργήθηκε το 1962 (Ν.Δ. 4242/1962). Στη συνέχεια, το 1968, το ποσοστό της είσπραξης από το Δημόσιο αυξήθηκε στο 35% (Α.Ν. 469/1968). Το 2004, η κυβέρνηση Σημίτη κατάργησε οριστικώς και αυτό το 35% (άρθρο 15 του Ν. 3220/2004). Συνεπώς, (πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μητραλέξη) η κρατική μισθοδοσία των εφημερίων ποτέ δεν αποτέλεσε αντιστάθμισμα για την παραχώρηση προς το Ελληνικό Κράτος της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.




Αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί αυτοί του Μητραλέξη, είναι τεράστιο ψεύδος το μόνιμο επιχείρημα ΟΛΩΝ των Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας ότι το Ελληνικό Κράτος είναι υποχρεωμένο στον αιώνα τον άπαντα να πληρώνει τους μισθούς των Ορθοδόξων ιερέων!.. Σύμφωνα, με τον συριζαίο θεολόγο Σωτήρη Μητραλέξη, η σημαντικότερη μεταβίβαση εκκλησιαστικής περιουσίας προς το Κράτος υλοποιήθηκε το 1952 με σύμβαση η οποία κυρώθηκε με το Ν.Δ. 2185/1952 (ΦΕΚ Α΄ 217). Η σύμβαση αυτή ήταν αμφοτεροβαρής: Το Ελληνικό Κράτος απέκτησε την κυριότητα αγροτεμαχίων και βοσκοτόπων εκτός Αττικής (αξίας 97 δισεκατομμυρίων δραχμών, όπως η ίδια η σύμβαση προσδιορίζει) έναντι ίσης αξίας αστικών ακινήτων και μετρητών που απέκτησε η Εκκλησία. Συνεπώς, πόθεν προκύπτει ότι η μισθοδοσία των εφημέριων προβλέφθηκε σε αντιστάθμισμα της αφαίρεσης εκκλησιαστικής περιουσίας, ερωτά ο Μητραλέξης τους 85 Δεσποτάδες της Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι μέχρι σήμερα τηρούν «σιγήν παλαιάς Αρσακειάδος» και αποφεύγουν να του απαντήσουν!..

ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!..

ΙΔΟΥ γιατί αγάπησε ξαφνικά ο Τσίπρας τον Σωτήρη Μητραλέξη: Διότι με την μελέτη του 2016 για την Εκκλησιαστική Περιουσία και τους μισθούς των ιερέων, «κόλλησε στον τοίχο» ολόκληρη την Ιερά Σύνοδο, που επί δεκαετίες ισχυριζόταν ότι το Κράτος ήταν υποχρεωμένο από την Σύμβαση του 1952 να πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Η μεγάλη πλάκα είναι ότι μετά την δημοσίευση της μελέτης του Μητραλέξη (2016) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Λιάπης ΑΠΕΣΥΡΕ από όλα τα εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία το περίφημο βιβλίο του (που είχε εκδώσει το 2012 με τίτλο… «Εκκλησιαστική περιουσία και μισθοδοσία του κλήρου») για την Εκκλησιαστική Περιουσία, για να μη το βρούν οι μπολσεβίκοι δημοσιογράφοι και τον «κράξουν» δημοσίως ότι τόσα χρόνια δεν ήξερε τι έλεγε, είτε από άγνοια, είτε για να παραπλανήσει το ποίμνιο!..
«Εφημερίδα Στόχος» - ΘΧ