Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ PVV ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ Σοκ για την ολλανδική ακροδεξιά: Πρώην συνεργάτης του Γκερτ Βίλντερς ασπάστηκε το Ισλάμ

Σοκ προκάλεσε στην ολλανδική ακροδεξιά η ανακοίνωση ενός πρώην μέλους του κόμματος του Γκέερτ Βίλντερς ότι ασπάστηκε το Ισλάμ. Δριμύς ...


Σοκ προκάλεσε στην ολλανδική ακροδεξιά η ανακοίνωση ενός πρώην μέλους του κόμματος του Γκέερτ Βίλντερς ότι ασπάστηκε το Ισλάμ.

Δριμύς επικριτής μέχρι πρότινος του Ισλάμ ο Γιόραμ φαν Κλάβερεν με τις προτεσταντικές ρίζες είπε ότι αποφάσισε να γίνει μουσουλμάνος ενώ έγραφε ένα βιβλίο για το Ισλάμ«Κατά τη συγγραφή του βιβλίου βρήκαν διάφορα στοιχεία που έκαναν τις μέχρι τότε απόψεις μου για το Ισλάμ να καταρρεύσουν», επεσήμανε.




Ο φαν Κλάβερεν ήταν βουλευτής του ακροδεξιού, ισλαμοφοβικού Κόμματος της Ελευθερίας (PVV) από το 2010 έως το 2014, αλλά έφυγε όταν ο ηγέτης του, Γκερτ Βίλντερς ρώτησε σε μια συγκέντρωση του 2014 οπαδούς του αν ήθελαν περισσότερους ή λιγότερους Μαροκινούς στην Ολλανδία με το πλήθος να απαντά εν χορώ «λιγότερους, λιγότερους!».

Αφού εγκατέλειψε το PVV ο φαν Κλάβερεν έφτιαξε δικό του κόμμα, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει ούτε μία έδρα στις εκλογές του 2017, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την πολιτική.

Την περίοδο που ήταν στο κόμμα του Βίλντερς έπνεε μένεα κατά του Ισλάμ χαρακτηρίζοντας «δηλητήριο το Κοράνι» και «ψέμα» του Ισλάμ. Ερωτηθείς όμως από τοπική εφημερίδα αν νιώθει τύψεις που συνέβαλε στην ισλαμοφοβία στην Ολλανδία, ο Φαν Κλάβερεν είπε ότι τον ρωτούν συνέχεια αν μισεί τους γκέι, αν σχεδιάζει να πάει στη Συρία ή αν μπορεί να χαϊδέψει σκυλιά (που θεωρούνται ακάθαρτα ζώα από μουσουλμάνους). «Εγώ συνέβαλα στη δημιουργία και τη συντήρηση αυτής της κακής εικόνας για το Ισλάμ, αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς λειτουργούν οι προκαταλήψεις, μέχρι να τις αντιμετωπίσετε μόνος σας».

Ένα άλλο πρώην στέλεχος του κόμματος του Βίλντερς, που είχε γίνει πριν απ’ αυτόν μουσουλμάνος, ο Αρνουντ φαν Ντόορν, συνεχάρη μέσω Twitter τον φαν Κλάβερεν σχολιάζοντας: «Ούτε που μου πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό ότι το PVV θα γινόταν εκτροφείο προσήλυτων».