Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;» ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ... Να δούμε αν θα αλλάξει άποψη...

ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2017 Εναν σπαρταριστό ανέκδοτο διάλογο ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τ...


ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2017

Εναν σπαρταριστό ανέκδοτο διάλογο ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα στο περιθώριο της συζήτησης στην Ολομέλεια για τη Βουλή, την ώρα μάλιστα που στο βήμα ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρνει στο φως ο «Βηματοδότης», η στήλη παρασκηνίων από tovima.gr.

O διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών φυσικά δεν καταγράφηκε στα πρακτικά καθώς γινόταν σε προσωπικό επίπεδο και χάρη στην κοντινή απόσταση που χωρίζει τη θέση του Πρωθυπουργού με τα μπροστινά έδρανα στα οποία συνηθίζει να κάθεται τελευταία ο κ. Τζαβάρας. Ο «Βηματοδότης» περιγράφει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ ως «έναν πρώτης τάξεως… κλακαδόρο από τα έδρανα της αντιπολίτευσης».




Ο κ. Τζαβάρας κάθεται συνήθως στις πρώτες σειρές, απέναντι από τα υπουργικά έδρανα, παρατηρεί τους υπουργούς και τον Πρωθυπουργό και συχνά έχει, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, συνομιλία μαζί τους, αναφέρεται. Είναι και αυτός που εκμυστηρεύτηκε τον διάλογο που είχε με τον κ. Τσίπρα. Στη συζήτηση λοιπόν για την Οικονομία και ενώ ο κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στο βήμα, ο κ. Τζαβάρας έπιασε συζήτηση με τον κ. Τσίπρα.

Ηταν η στιγμή που γινόταν λόγος για τον νόμο για την Παιδεία και πόσο αυτός είναι καταστροφικός, όταν ο κ. Τζαβάρας φώναξε στον Πρωθυπουργό: «Τι είδους έρευνα γίνεται στα πανεπιστήμια; Το μόνο που γίνεται εκεί είναι να κατασκευάζουν μολότοφ».

Ακουσε τη λέξη μολότοφ ο κ. Τσίπρας και αποφάσισε, όπως γράφει ο «Βηματοδότης» να απαντήσει με «αστειάκι» στον κ. Τζαβάρα: «Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;». Ο κ. Τζαβάρας απάντησε αμέσως: «Τι κακό; Καίνε κόσμο». Ο κ. Τσίπρας επιστράτευσε το χιούμορ του για να του απαντήσει: «Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ. Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν;».

Η συζήτηση εάν συνεχιζόταν θα είχε ενδιαφέρον, αλλά κάτι είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης και οι γαλάζιοι βουλευτές έστρεψαν την προσοχή τους προς τον αρχηγό και άρχισαν να τον χειροκροτούν. Σε κάθε περίπτωση ο διάλογος είναι ενδεικτικός για το επίπεδο της συζήτησης στη Βουλή… Πηγή: Protagon.gr