Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι λέει η ΕΡΤ των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ για τον δημοσιογράφο που «βάφτισε» τη Μακεδονία ως «Νότια Μακεδονία»

Πειθαρχικές διαδικασίες για να ερευνηθεί το θέμα κινεί η ΕΡΤ που διευκρινίζει ότι η αναφορά σε "Νότια Μακεδονία" ήταν προσωπι...


Πειθαρχικές διαδικασίες για να ερευνηθεί το θέμα κινεί η ΕΡΤ που διευκρινίζει ότι η αναφορά σε "Νότια Μακεδονία" ήταν προσωπική του επιλογή

Προσωπική τοποθέτηση και όχι επίσημη θέση της ΕΡΤ αποτελεί η αναφορά δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 σε “σύνορα Βόρειας και Νότιας Μακεδονίας”, υποστηρίζει η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της, μετά τον σάλο που προκλήθηκε. Προσθέτει μάλιστα πως κινήθηκαν πειθαρχικές διαδικασίες για την διερεύνηση του θέματος και την απόδοση ευθυνών.




Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Σχετικά με αναφορά δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 σε «σύνορα Βόρειας και Νότιας Μακεδονίας» κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ, η Διοίκηση της ΕΡΤ υπογραμμίζει τα εξής: “Η εν λόγω αναφορά αποτελεί προσωπική τοποθέτηση του δημοσιογράφου, επ’ ουδενί λόγω δεν αποτελεί επίσημη θέση της ΕΡΤ.

Η δημόσια τηλεόραση έχει κινήσει όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό της εταιρείας πειθαρχικές διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές προκύψουν.

Η ΕΡΤ είναι αποφασισμένη να προασπιστεί το δικαίωμα του πολίτη για έγκριτη και πλουραλιστική ενημέρωση”.
Το χρονικό της υπόθεσης:

Η φράση που ακούστηκε ακόμα και ως αστεϊσμός από τον ρεπόρτερ του δελτίου ειδήσεων προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, αφού βάφτισε την Μακεδονία, Νότια Μακεδονία.

Όλα έγιναν στο μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ3 στις 23/01/2019. Η παρουσιάστρια του δελτίου έκανε σύνδεση με τα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ. «Να συνδεθούμε με το Τελωνείο Ευζώνων, στα σύνορα Ελλάδας – πΓΔΜ. Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν οι αγρότες από το Κιλκίς. Βρίσκεται στο σημείο ο συνάδελφος ο Αντώνης Καρανδεινός και μας δίνει το ρεπορτάζ», είπε η παρουσιάστρια.

Για να πάρει την απάντηση από τον ρεπόρτερ: «Ή αλλιώς στα σύνορα της Βορείου με τη Νότια Μακεδονία θα έλεγα».