Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κάτοικοι ισπανικής πόλης μαζεύουν υπογραφές για να απομακρύνουν άγαλμα του Σατανά επειδή... χαμογελάει

Διχασμένη εμφανίζεται η τοπική κοινωνία της ισπανικής πόλης Σεγόβια στην περιφέρεια Καστίλλης-Λεόν, με αφορμή την φιλοτέχνηση κα την τοποθέ...


Διχασμένη εμφανίζεται η τοπική κοινωνία της ισπανικής πόλης Σεγόβια στην περιφέρεια Καστίλλης-Λεόν, με αφορμή την φιλοτέχνηση κα την τοποθέτηση ενός αγάλματος που απεικονίζει τον Σατανά να χαμογελάει και να τραβάει selfie με φόντο την πόλη.






Το άγαλμα αποφασίστηκε να τοποθετηθεί στο σημείο, ως φόρος τιμής σε έναν παραδοσιακό τοπικό ήρωα, ο οποίος σύμφωνα με τoν θρύλο κατάφερε να ξεγελάσει τον Σατανά και να τον κλειδώσει για πάντα μέσα στο τοπικό υδραγωγείο.
Όμως, το χαμογελαστό πρόσωπο του αγάλματος θεωρήθηκε ότι κάνει προσιτό στους πολίτες τον Σατανά, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να συγκεντρώνονται υπογραφές με στόχο την αφαίρεσή του, ενώ μέχρι στιγμής σχεδόν το 10% των 56.000 κατοίκων της πόλης έχει υπογράψει το σχετικό αίτημα.


Ως αιτιολογία για την συγκέντρωση των υπογραφών αναφέρεται το γεγονός ότι «κανονικά ο Σατανάς θα πρέπει να παρουσιάζεται ως κάτι κακό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση προσβάλλεται το θρησκευτικό αίσθημα των Καθολικών», με τον δημιουργό του χάλκινου αγάλματος να δηλώνει ότι η πρόθεση του ήταν να τιμήσει την γενέτειρά τους.



Πάντως, η δημοτική αρχή της πόλης δηλώνει πως το άγαλμα δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από το σημείο, καθώς η τοποθέτησή του αποτελεί απόφαση της τοπικής ηγεσίας, χαρακτηρίζοντας «άδικες κι απογοητευτικές τις αντιδράσεις όσων διαμαρτύρονται».

Πληροφορίες: bbc.com