Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ιλχάν Ομάρ έγινε η πρώτη Αμερικανίδα βουλευτής με μαντίλα και όρκο στο Κοράνι... Με τους Δημοκρατικούς φυσικά...

Η 37χρονη μουσουλμάνα Ιλχάν Ομάρ, πρόσφυγας από τη Σομαλία, ορκίστηκε μέλος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων στο Κοράνι και φορ...


Η 37χρονη μουσουλμάνα Ιλχάν Ομάρ, πρόσφυγας από τη Σομαλία, ορκίστηκε μέλος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων στο Κοράνι και φορώντας μαντίλα.


Στη νέα αμερικανική Βουλή εκλέχτηκαν για πρώτη φορά δύο μουσουλμάνες, αμφότερες με το Δημοκρατικό Κόμμα. Η Ιλχάν Ομάρ εκπροσωπεί τη Μινεσότα.

Η δεύτερη είναι η Ρασίντα Τλαΐμπ, παλαιστινιακής καταγωγής, και εκπροσωπεί το Μίσιγκαν. Η Τλαΐμπ δεν φορά μαντίλα.

Η Ιλχάν Ομάρ μπόρεσε και ορκίστηκε με μαντίλα μέσα σε ένα ναό του Διαφωτισμού όπως το αμερικανικό Κογκρέσο επειδή άλλαξε ο κανονισμός.




Με το άνοιγμα της συνεδρίασης για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο το σώμα προχώρησε στη χαλάρωση μιας διάταξης που ίσχυε από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Μελλοντικά για λόγους θρησκευτικούς και υγείας ή σε περίπτωση απώλειας μαλλιών θα μπορούν οι εκπρόσωποι του αμερικανικού έθνους να σκεπάζουν το κεφάλι τους και να φορούν μουσουλμανική μαντίλα, εβραϊκή κιπά ή ακόμη και το τουρμπάνι των Σικχ.

Μια ακόμα υποχώρηση του κοσμικού κράτους στη θρησκευτική μισαλλοδοξία ανθρώπων που αρνούνται να ενσωματωθούν στον δυτικό πολιτισμό.

Ίσως κάποιοι να θεωρούν «πρόοδο» και «δικαίωμα» τη μαντίλα. Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα μεγάλα επαναστατικά κινήματα αγωνίστηκαν να βγάλουν τις μαντίλες από τις γυναίκες.

Ίσως κάποιοι άλλοι να θεωρούν «πρόοδο» τον όρκο στο Κοράνι. Εάν είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται και τον χωρισμό κράτους-Εκκλησίας, καλό είναι να διαλέξουν επιτέλους τι θέλουν: Κοσμικό ή θεοκρατικό κράτος;

Η Ιλχάν Ομάρ μπορεί να εκλέχτηκε βουλευτής της αμερικανικής Βουλής, αλλά δεν θέλει να είναι Αμερικανίδα. Θέλει να κάνει την Αμερική σαν τη Σομαλία, από την οποία διέφυγε τρέχοντας.

Εξάλλου το δήλωσε η Ιλχάν Ομάρ. Ήταν επιθυμία της να ορκιστεί στη Βουλή φορώντας τη μαντίλα.

Ο δυτικός πολιτισμός της είναι άγνωστος, της είναι αδιάφορος, ίσως να της είναι και εχθρικός.

Το μόνο που επιθυμούσε ήταν να κάνει αισθητό το Ισλάμ της στο Κογκρέσο.

Οι μαντίλες, τα κιπά και τα τουρμπάνια μέσα σε μια Βουλή δεν είναι πρόοδος. Είναι επιστροφή στον μεσαίωνα.

Οι «δικαιωματιστές» είναι πέμπτη φάλαγγα του σκοταδισμού και η πολιτική τους ορθότητα ο φονιάς του Ορθού Λόγου.