Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λευκός Αρμαγεδδών στις Άλπεις: Τουλάχιστον εννέα νεκροί - Στα δύο μέτρα το χιόνι!

Για χιονο-καταστροφή στις Άλπεις προειδοποιούν ειδικοί και μετεωρολόγοι με την Αυστρία και τη Γερμανία να μετρούν τουλάχιστον εννέα νεκρούς...


Για χιονο-καταστροφή στις Άλπεις προειδοποιούν ειδικοί και μετεωρολόγοι με την Αυστρία και τη Γερμανία να μετρούν τουλάχιστον εννέα νεκρούς από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τις αρχές να αυξάνουν στο μέγιστο το επίπεδο κινδύνου από χιονοστιβάδες.




Για τον μετεωρολόγο Ντομινίκ Γιουνγκ, οι προβλέψεις για τα επόμενα 24ωρα διαγράφονται δυσοίωνες στην περιοχή των Άλπεων: «Θα ενισχυθούν περαιτέρω οι χιονοπτώσεις και ο κίνδυνος χιονοστοιβάδων θα είναι ακόμα μεγαλύτερος γεγονός που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες».

«Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, υπήρχαν περίπου δύο μέτρα χιόνι. Από σήμερα το πρωί και για τις επόμενες ημέρες αναμένεται να χιονίσει και σε χαμηλά υψόμετρα στην ανατολική και τη νότια Γερμανία. Ακόμη και στα δυτικά, οι χιονοπτώσεις είναι έντονες», όπως εξηγεί ο Γιουνγκ για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της Μέρκελ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει από χθες η περιοχή στη Βαυαρία Mιζμμπαχ ενώ οι αρχές στο Τιρόλο στην Αυστρία ανέβασαν στο «πέντε» το επίπεδο προειδοποίησης για χιονοστιβάδες, που είναι το υψηλότερο δυνατό.

Οι μετωρολόγοι προειδοποιούν για καταστροφικές χιονοπτώσεις στις νότιες περιοχές της Βαυαρίας και σε περιοχές της Αυστρίας.

Την κατάσταση δυσχεραίνουν οι ιοσχυροί άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ώρες στην περιοχή.