Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξεσαλώνουν οι Σκοπιανοί με την ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ Συμφωνία: Η κυβέρνηση Ζάεφ μιλά για «μακεδονο-ελληνική» λύση!

Τόσο ισχυρή ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών που επιτρέπει στους Σκοπιανούς να οργιάζουν προτού καν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής στο d...



Τόσο ισχυρή ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών που επιτρέπει στους Σκοπιανούς να οργιάζουν προτού καν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής στο deal για Βόρεια Μακεδονία - Δύο ώρες αφού η Ελλάδα κύρωσε τις Πρέσπες τα Σκόπια, επισήμως, κάνουν λόγο για μακεδονο-ελληνική λύση (!) και δικαιώνουν τους επικριτές της συμφωνίας

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το κυβερνητικό στρατόπεδο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε έσπευσε να προσγειώσει την Αθήνα στη σκληρή διπλωματική πραγματικότητα που δημιούργησε η Συμφωνία και η εσπευσμένη έγκρισή της.




Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε για να... χαιρετίσει την απόφαση της Ελληνικής Βουλής, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ μιλά για μακεδονο-ελληνική λύση (!) επιβεβαιώνοντας με το καλημέρα τις ανησυχίες που εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα για τον κίνδυνο η ΠΓΔΜ να μονοπωλήσει μέσω της συμφωνίας την ταυτότητα της Μακεδονίας.

Ταυτόχρονα, εκθέτει συλλήβδην τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που ισχυρίζονταν από το βήμα της Βουλής ότι η Συμφωνία βάζει ένα τέλος στις αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπιανών και στους μεγαλοϊδεατισμούς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της κυβερνητικής ανακοίνωσης είχαν προηγηθεί οι γνωστές διπλωματικές αβρότητες από τον Ζόραν Ζάεφ ο οποίος απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «πετύχαμε μια ιστορική νίκη».

Στη σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της πΓΔΜ, την οποία αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, αναφέρονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας χαιρετίζει θερμά την απόφαση της ελληνικού Κοινοβουλίου να κυρώσει την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία μπαίνει τέλος σε μία διένεξη τριών δεκαετιών που εμπόδιζε την εξέλιξη στην περιοχή.

Η κυβέρνηση συγχαίρει όλους τους πολίτες των δύο χωρών για την ειρήνη, την πρόοδο και την ανάπτυξη που φέρνει η Συμφωνία αυτή και τους ενθαρρύνει να εντατικοποιήσουν τις συνεργασίες, τις διασυνδέσεις και τις φιλίες.

Με την εξεύρεση της μακεδονο-ελληνικής λύσης, τα Βαλκάνια, η Ευρώπη και ο κόσμος απέκτησαν ένα νέο μοντέλο οικοδόμησης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών και των κρατών.


Η κυβέρνηση ευχαριστεί όλο το πολιτικό προσωπικό και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που υποστήριξαν την Συμφωνία και έδωσαν αέρα στα πανιά των ιστορικών λύσεων που περιέχονται σε αυτήν».

Δείτε το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων που μετέδωσε την ανακοίνωση της κυβέρνησης στην ΠΓΔΜ στην οποία γίνεται λόγος για «μακεδονο-ελληνική λύση».

maked