Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Μύλος» στο ΚινΑλ με το «ναι» Θεοχαρόπουλου στις Πρέσπες - Η διαγραφή, το έκτακτο συνέδριο, το έντονο παρασκήνιο

Έντονο είναι το παρασκήνιο που συνοδεύει τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και το Κίνημα Αλλαγής. Η διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπου...


Έντονο είναι το παρασκήνιο που συνοδεύει τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και το Κίνημα Αλλαγής. Η διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου μετά το «ναι» της ΔΗΜΑΡ στη συμφωνία των Πρεσπών και η απόφαση της Φώφης Γεννηματά για έκτακτο συνέδριο του ΚινΑλ συνοδεύεται από αναταράξεις, με τελευταίο επεισόδιο τη διαρροή από την πλευρά της Αγίου Κωνσταντίνου πως η επικεφαλής του ΚινΑλ πρότεινε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας προκειμένου εκείνος να μην ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.




«Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε κάτι για τον κ. Θεοχαρόπουλο», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο υψηλόβαθμου στελέχους του ΚινΑλ στο TheCaller.gr, με την επισήμανση πως «εμείς δεν κάνουμε παζάρια». Κατά πληροφορίες, στο παρασκήνιο ο κ. Θεοχαρόπουλος ήταν αυτός που φέρεται να είχε ζητήσει από την κυρία Γεννηματά τη συμπερίληψή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚινΑλ, με την απάντηση από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη να είναι αρνητική και να συνοδεύεται από το επιχείρημα πως ο κ. Θεοχαρόπουλος, ως βουλευτής Επικρατείας από το 2015, είχε μπροστά του σχεδόν τέσσερα χρόνια για να επιλέξει την περιφέρεια στην οποία θα ήταν υποψήφιος και να εργαστεί για την εκλογή του.




Η απόφαση Γεννηματά για τη διαγραφή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ έρχεται λίγες μόνον ημέρες αφότου η ίδια είχε προειδοποιήσει πως ναι μεν δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα υπάρξουν κυρώσεις για όποιον δεν ακολουθήσει την επίσημη γραμμή του ΚινΑλ. Για το θέμα αναμένεται και συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚινΑλ εντός των επομένων ημερών, οπότε θεωρήθηκε πως η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ θέλησε να προκαταλάβει τις εξελίξεις, ενώ κάποια στελέχη του ΚινΑλ υποστηρίζουν πως ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Γεννηματά αποφάσισε, επίσης, να προχωρήσει στην προκήρυξη πολιτικού και καταστατικού συνεδρίου του ΚινΑλ εντός του Μαρτίου, με εκλογή συνέδρων από τη βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνέδριο αυτό θα γίνει στα τέλη Μαρτίου - παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών την ίδια περίοδο - και στόχος είναι ν' αντικατασταθούν στα όργανα πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα έως τώρα κι έχουν προταθεί από συνιστώσες του ΚινΑλ, όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. Πάντως, αυτή τη στιγμή δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης ή διάλυσης του ΚινΑλ και «αναβίωσης» του ΠΑΣΟΚ ως βασικού φορέα της Κεντροαριστεράς, όπως υποστηρίζουν τα ίδια στελέχη. Γι' αυτό ακριβώς κι επελέγη η λύση του έκτακτου συνεδρίου, ούτως ώστε να λυθούν όλα αυτά τα οργανωτικά ζητήματα και η εκλογή των συλλογικών οργάνων του Κινήματος.






TheCaller.gr