Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση των Σκοπίων Θα ενημερώσει επίσημα, με ρηματική διακοίνωση, την Αθήνα για την τροποποίηση του Συντάγματος...

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μπορέσει η κυβέρνηση των Σκοπίων να ενημερώσει επίσημα, με ρηματική διακοίνωση, την Αθήνα για την τ...


Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μπορέσει η κυβέρνηση των Σκοπίων να ενημερώσει επίσημα, με ρηματική διακοίνωση, την Αθήνα για την τροποποίηση του Συντάγματος όπως προέβλεπε η Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο (12.01.2019).




Ο Ζόραν Ζάεφ κατάφερε να βρει τους 80 (81 είχε τελικά) βουλευτές που απαιτούνταν για να περάσει τις αλλαγές στο Σύνταγμα και να αλλάξει η συνταγματική ονομασία της χώρας σε “Βόρεια Μακεδονία”. Πλέον, απομένει να επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και από την ελληνική Βουλή.

Τα Σκόπια θα πρέπει να ενημερώσουν την Αθήνα με ρηματική διακοίνωση και ώρα να πάρουν το δρόμο προς την… ελληνική Βουλή.

«Αυτές τις ημέρες μαζί με τη φίλη χώρα Ελλάδα θα αποτινάξουμε την απομόνωση και τις διαφωνίες και θα επιβεβαιώσουμε από κοινού την ιστορική συμφωνία. Είμαι βέβαιος ότι και οι βουλευτές της ελληνικής Βουλής θα αναγνωρίσουν το σημαντικό τους ρόλο σε αυτή την ιστορική στιγμή», ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η φίλη Ελλάδα θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών και θα γίνει η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και με τον τρόπο αυτό θα υποκινήσει και τις άλλες 28 χώρες της συμμαχίας να πράξουν το ίδιο και να καταστούμε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.