Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κατώτατος €650: Τινάζει τη μπάνκα στον αέρα για να αναστρέψει το κλίμα και σώσει το τομάρι του…

Πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει πρόταση κατάργησης του υποκατώτατου μισθού κ...


Πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει πρόταση κατάργησης του υποκατώτατου μισθού και την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ.

Πρακτικά, η κυβέρνηση ποντάρει να τηρήσει έστω και με καθυστέρηση τεσσάρων σχεδόν ετών μια προεκλογική της υπόσχεση για την επόμενη ημέρα ανάληψης της εξουσίας… Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι όποιος αμείβεται είτε με τον “υποκατώτατο” είτε με τον “κατώτατο”, από τον επόμενο μήνα θα λαμβάνουν μισθό 650 ευρώ.





Αν μπορούν φυσικά να τον πληρώσουν οι εργοδότες τους. Το θετικό είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι εταιρίες δεν περίμεναν την κυβέρνηση για να διατηρούν μισθολογικά επίπεδα ανώτερα των ελαχίστων. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «αυτή η κίνηση είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Για όλους εκείνους και εκείνες που την περίοδο της κρίσης είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται, είδαν τους μισθούς τους να περικόπτονται σε ένα βράδυ κατά 22% και 32%, για όλους όσοι πέρασαν στο βάναυσο καθεστώς του υποκατώτατου μισθού». Πλησιάζουν εκλογές, ή απλά γίνονται προσπάθειες ανατροπής του “κοινωνικού τετελεσμένου” των “Πρεσπών”.



Η αύξηση που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είναι κατά 3% μεγαλύτερη από τις μέχρι τώρα πληροφορίες που μιλούσαν για αύξηση του κατώτατου μισθού κοντά στο 8%