Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ψήφος εμπιστοσύνης: Οι 150 και ο… Δανέλλης – Ο βουλευτής που «κρατά» τον Τσίπρα πρωθυπουργό ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ σε εκδήλωση υπέρ της προδοτικής Συμφωνίας...!!

Την Τετάρτη (εκτός νέου συγκλονιστικού απροόπτου) η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μετράνε… κουκιά Τσίπρας και Καμμένος – Οι υπέρ κ...


Την Τετάρτη (εκτός νέου συγκλονιστικού απροόπτου) η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μετράνε… κουκιά Τσίπρας και Καμμένος – Οι υπέρ και οι κατά στην ψήφο εμπιστοσύνης. Ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι φαίνεται να κρατά στα χέρια του την… επιβίωση της κυβέρνησης. "Χώρισαν" μετά από τέσσερα χρόνια κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.




Μια Κυριακή που δεν είναι σαν τις άλλες. Μια Κυριακή του Ιανουαρίου που Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος χρειάστηκαν σχεδόν 45 λεπτά για να ανακοινώσουν αυτό που όλοι περίμεναν: το διαζύγιο μετά από τέσσερα χρόνια συγκατοίκησης στην κυβέρνηση. Ξεκίνησαν μετά τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015 και έφτασε… 2019 για να χωρίσουν.

Και τώρα; Τώρα η επόμενη μέρα (οι επόμενες μέρες για την ακρίβεια) έχει…. μέτρημα. «Αν Ο Πάνος Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση θα μετρηθούμε στη Βουλή» είχε πει πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε, πήρε μαζί τους και τους (μισούς) ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ότι ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα δώσει γιατί αυτή συνδέεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών και κάπως έτσι άρχισε το… μέτρημα.

Στο Μαξίμου μετρούν τους βουλευτές που θα στηρίξουν την κυβέρνηση (εκτός από τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ) για να φτάσουν στον μαγικό αριθμό των 151. Στις τάξεις των ΑΝΕΛ μετρούν ποιοι θα μείνουν πιστοί στον Πάνο Καμμένο και ποιοι όχι για να τους… διαγράψουν. Και κυρίως για να ξέρουν αν έχουν κοινοβουλευτική ομάδα ή όχι (απαιτούνται πέντε βουλευτές). Στην ίδια κατάσταση (αν θα έχει Κ.Ο. το βράδυ της Τετάρτης) φαίνεται πως είναι και το Ποτάμι.

Από την πρώτη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι θα καταψηφίσει την ψήφο εμπιστοσύνης. Όχι όλοι όμως. Ο Σπύρος Δανέλλης, ένας από τους βουλευτές του Ποταμιού, έχει δηλώσει ότι θέλει να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η οποία συνδέεται, μοιραία με την ψήφο εμπιστοσύνης. Άρα;

Ας μιλήσουμε λίγο… μαθηματικά. Η κυβέρνηση έχει εξασφαλισμένες τις ψήφους των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρείται δεδομένο, με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ότι ψήφο εμπιστοσύνης θα δώσουν και τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ: η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις. Φτάνουμε τους 149. Η Κατερίνα Παπακώστα επίσης θα ψηφίσει υπέρ, 150 άρα. Μοιραία μένει ένας. Θα είναι ο Σπύρος Δανέλλης ο 151ος;

Ο κ. Δανέλλης, μάλιστα, είναι από εκείνους που βρέθηκαν μαζί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μουσικής, το βράδυ της Κυριακής, για την εκδήλωση από πρόσωπα της κεντροαριστεράς για τη Συμφωνία των Πρεσπών.