Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Coutard: Αυτός ο άνθρωπος είχε την ιδέα για τα «Κίτρινα Γιλέκα» που κλόνισαν τον Μακρόν ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ...!!! – Τι δηλώνει (βίντεο)

Ένα μήνα πριν από τα πρώτα οδοφράγματα στη Γαλλία, ο Ghislain Coutard απάντησε σε μια κλήση στο Facebook απελευθερώνοντας το δικό του βίντ...



Ένα μήνα πριν από τα πρώτα οδοφράγματα στη Γαλλία, ο Ghislain Coutard απάντησε σε μια κλήση στο Facebook απελευθερώνοντας το δικό του βίντεο, το οποίο γρήγορα έγινε viral. Σε αυτό, ο Coutard πρότεινε...




ότι οι άνθρωποι να έβαζαν ένα κίτρινο γιλέκο ασφαλείας στο ταμπλό του αυτοκινήτου τους ως ένδειξη αλληλεγγύης, το οποίο προκαλούσε έκπληξη ένα κίνημα σε όλη τη Γαλλία, η «Κίτρινη Δύση».

Το βίντεο του εμφανίστηκε στις 17 Οκτωβρίου και προβλήθηκε 5,4 εκατομμύρια φορές. Σε αυτό εξηγεί την απογοήτευσή του στο αυτοκίνητο για τη μη βιώσιμη κατάσταση στη Γαλλία και βάζει το γιλέκο του, το οποίο χρειάζεται για δουλειά, στο ταμπλό. Εδώ η έκδοση Youtube:

Ghislain Coutard : le ras le bol !!


Ο Coutard – ο οποίος δεν ήταν στο Παρίσι το περασμένο Σαββατοκύριακο – μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι Euronews γιατί έγραψε το βίντεο, γιατί εντάχθηκε στο κίνημα και τι πρέπει να συμβεί για να σταματήσει τις διαμαρτυρίες.





Euronews: Πείτε μου για το βίντεό σας που βάζετε στο διαδίκτυο.

Ghislain Coutard: Όπως και όλοι οι άλλοι, παραπονέμησα με αυτό το βίντεο και ήρθε με την ιδέα να χρησιμοποιήσω το κίτρινο γιλέκο γιατί το χρειάζομαι κάθε μέρα στη δουλειά.
Καθώς το έβαλα στο ταμπλό του αυτοκινήτου μου, συνειδητοποίησα πόσο ορατό είναι αυτή. Είναι μια ιδέα που ήρθε φυσικά. Ήμουν πολύ έκπληκτος με πόσες απόψεις έλαβε το βίντεο μου και πόσο γρήγορα τις λάμβανα.

Γιατί αποφασίσατε να συμμετάσχετε στις διαμαρτυρίες;

Επειδή βλέπω ότι (οι τιμές) όλα αυξάνονται χωρίς κανένα αξιοσημείωτο λόγο. Δεν ξέρω πού πηγαίνουν τα χρήματα, οπότε έγινα θυμωμένος. Η ζωή γίνεται ολοένα και πιο δαπανηρή.

Ποια είναι η δουλειά σας;

Αφήνω το σπίτι νωρίς, οδηγώ από 200 έως 500 χιλιόμετρα ημερησίως και εργάζομαι στην επισκευή μηχανημάτων στα εργοστάσια. Έτσι κοιμάμαι, εργάζομαι, κοιμάμαι, δουλεύω και πληρώνομαι, πληρώνω και πληρώνω.
Το Σαββατοκύριακο είμαι κουρασμένος γιατί η εβδομάδα ήταν σκληρή. Είτε είμαστε κουρασμένοι είτε δεν έχουμε χρήματα επειδή η ζωή γίνεται ολοένα και πιο δαπανηρή.

Βλέπετε το ίδιο μοτίβο γύρω σας;

Ναι, όταν έκανα το βίντεο, ήταν ιδιαίτερα για τους στενούς φίλους μου που δεν έχουν το ίδιο μισθό με μένα και το έχουν πραγματικά σκληρό και γι ‘αυτούς θα είναι πολύ πιο δύσκολο να ζήσουν.
Εάν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, δεν μπορούμε να το χειριστούμε γιατί δεν μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα.

Tι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση;

Πρέπει να είναι λιγότερο αλαζονική, επειδή δεν έχουν την ίδια ζωή με εμάς. Δεν γνωρίζουν καν τι είναι ο κατώτατος μισθός, δεν ξέρουν πόσο ντίζελ έχουν σήμερα, δεν έχουν να πληρώσουν για το πετρέλαιο ντίζελ για να φτάσουν στην εργασία, δεν πληρώνουν για τα εστιατόρια. Είναι σε έναν άλλο κόσμο, δεν μπορούν να συγκριθούν.
Εάν δεν έχουμε κάποιον που ξέρει ότι η ζωή είναι πραγματικά έτσι, δεν θα περάσουμε ποτέ αυτό. Κάποιος πρέπει να ξέρει τι σημαίνει να μην έχουν αρκετά χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μία φορά σε μια ζωή.

Τι πρέπει να αλλάξει για να σταματήσει η κίνηση;

Αυτό είναι το ερώτημα που ο καθένας ζητάει. Είναι αλήθεια ότι όλοι φωνάζουν και διαμαρτύρονται, αλλά στο χαρτί δεν έχουμε τίποτα συγκεκριμένο.
Το ελάχιστο θα ήταν να μεταβείτε στην πλήρη αντίθετη κατεύθυνση, να αυξήσετε ελαφρώς τον ελάχιστο μισθό για να δώσετε αγοραστική δύναμη.
Εάν αυτοί (η κυβέρνηση) μειώσουν τους μισθούς τους, για να είναι ένα παράδειγμα […], δεν χρειάζεται να κερδίσουν 15.000 ευρώ το μήνα για να ζήσουν όταν πληρώνονται όλα.

Είναι μια νέα οργή;

Αυτό έχει συμβεί εδώ και χρόνια. Αυτός (Macron) πληρώνει για το πόσο αλαζονικός είναι. Αυτό, καθώς και ο τρόπος που μιλάει με τους Γάλλους. Δεν ενδιαφέρεται για ανθρώπους, είναι στον κόσμο του. Πρέπει να πληρώσει για όλα αυτά τώρα. Είναι ο πλέον αλαζονικός πρόεδρος. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό, πρέπει να ξέρει πώς μιλάει με τους Γάλλους. Πιστεύει ότι είναι ανώτερος από όλους.

Για όσους στο εξωτερικό δεν έχουν ακολουθήσει από την αρχή, τι θέλετε να καταλάβουν για την τρέχουσα κατάσταση ζωής των Γάλλων και την κίνηση του κίτρινου γιλέκου;

Για να μην μπερδέψετε το κίτρινο δυτικό με τους ανθρώπους που βλάπτουν τα πράγματα και είναι βίαιοι, το κίνημα είναι πολύ συγκεκριμένο και έχει έναν πολύ καλό λόγο. Δεν υπάρχει ζήλια των πλουσίων, όπως λένε κάποιοι.
Η κυβέρνηση κάνει ό, τι μπορεί για να κάνει πλούσιους πλούσιους και φτωχούς φτωχούς. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι πλούσιοι κάνουν ό, τι μπορούν για να παραμείνουν πλούσιοι και προσπαθούν να μας χωρίσουν. Εάν όλοι είχαν περισσότερα, ο καθένας θα ήταν πιο ευτυχισμένος.

Ο Ghislain Coutard, ο ιδρυτής του «Κίτρινο Δυτικό Κίνημα», επιβεβαιώνει αυτό που κάνει, δηλαδή το 1% έναντι του 99% κάτω.

Ο Macron είναι ένα αλαζονικό παιδί, εντελώς ακατάλληλο για να οδηγήσει τη Γαλλία και κάνει τα πάντα για τους πλούσιους ενάντια στη μάζα των εργαζόμενων. Αυτή είναι η αποστολή του και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έγινε πρόεδρος με χειραγώγηση εκλογών από το ίδρυμα.

Ο Macron δεν έχει καμία υποστήριξη στον πληθυσμό, επειδή πήρε στην πρώτη ψηφοφορία μόνο το 24% των ψήφων. Οι αριθμοί των ψηφοφόρων είναι ακόμα χαμηλότεροι σήμερα.
Στην πραγματικότητα, η επιλογή μεταξύ του Le Pen και του Fillion θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί, αλλά τα ελεγχόμενα μέσα έφεραν μια γιγαντιαία αρνητική προπαγάνδα εναντίον των δύο.




Η Marie Le Pen ήταν δυσφημισμένη ως ακροδεξιά εθνικιστής, αλλά είναι κάτι άλλο από αυτό. Στην πραγματικότητα, το πρόγραμμά της είναι σαν αυτό του Ο Charles de Gaulle, τόσο πατριωτικός, που στάθηκε ενάντια στο ΝΑΤΟ, για μια Ευρώπη των εθνών, κατά της μετανάστευσης και της κυριαρχίας.

Φρανσουά Φιγιόν, αν και ένας εκπρόσωπος της εγκατάστασης, ως πρωθυπουργός 2007-2012 σύμφωνα με τον Σαρκοζί, και κατά της ΕΕ, έχουν ετοιμαστεί με τον οποίο θα μπορούσε να τον προσλάβει την εγγύτητα προς τη Ρωσία και φημισμένα σε κάθε σκάνδαλο.

Δυστυχώς, οι Γάλλοι έχουν πέσει για τη χειραγώγηση της γνώμης και έχουν επιλέξει τη Macron με 66,1% σε σύγκριση με Le Pen 33,9%. Τώρα ξυπνήθηκαν και συνειδητοποίησαν το λάθος τους.
Απαιτούν την παραίτησή τους στις διαδηλώσεις τους. «Αποχώρηση Macron!»

Αποδεικνύεται, τελικά, μια εκλογική χειραγώγηση ενάντια στην πραγματική βούληση του λαού τίποτα, γιατί πώς ο Αβραάμ Λίνκολν;

«Μπορείτε να ξεγελάσετε όλους τους ανθρώπους για κάποιο χρονικό διάστημα και ορισμένοι άνθρωποι όλη την ώρα, αλλά δεν μπορείτε να ξεγελάσετε όλους τους ανθρώπους ανά πάσα στιγμή.»

Μια βολή στο γόνατο για την οικονομική ελίτ, καθώς η μαριονέτα Macron θα επιβιώσει ελάχιστα μέχρι το 2022. Ίσως θα τον αναγκάσουν να παραιτηθεί, αλλιώς η Γαλλία θα καταστεί άκυρη.

Εδώ είναι μια ιστορική ανασκόπηση του Charles De Gaulle, ο πρώτος πολιτικός στην ιστορία που αναγνώρισε την αδυναμία του δολαρίου το 1965, αντιμετώπισε την Ουάσινγκτον και επέμενε να μετατρέψει τα γαλλικά δολάρια σε χρυσό.

Στη διάσημη ομιλία του, εξηγεί στον Γάλλο ότι η Ουάσινγκτον έχει καταφέρει να κάνει το αμερικανικό χρέος ελεύθερο, χρέη εις βάρος όλων των άλλων χωρών.