Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Έρχονται χιόνια στα χαμηλά της Αττικής

Από τα Χριστούγεννα αλλάζει ο καιρός με κρύο και χιόνια. Χιονοπτώσεις στα βόρεια και βορειοανατολικά της Αττικής. Που θα χιονίσει από την ε...


Από τα Χριστούγεννα αλλάζει ο καιρός με κρύο και χιόνια. Χιονοπτώσεις στα βόρεια και βορειοανατολικά της Αττικής. Που θα χιονίσει από την επόμενη Τρίτη. Δείτε σε χάρτες πως θα κινηθούν οι ψυχρές αέριες μάζες.
Από την ημέρα των Χριστουγέννων και μετά, ο καιρός αλλάζει πρόσωπο και χιόνια αναμένονται ακόμη και στην Αττική, σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 300 μέτρων.




Εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως η θερμοκρασία θα σημειώσει ραγδαία πτώση και εκτός από τα χιόνια, η αλλαγή του καιρού θα φέρει και κατά τόπους βροχές και καταιγίδες.

Με δεδομένα τα μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων θα χιονίσει τοπικά και στην Αττική.


Οι περιοχές της Αττικής που αναμένεται να επηρεαστούν θα είναι τα βορειοδυτικά, κεντροβόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νομού που έχουν υψόμετρο πάνω από των 300 – 350 μέτρα. Πρόσκαιρα και χάρη στους ευνοϊκούς ανέμους, ίσως επηρεαστούν και περιοχές με ελαφρώς χαμηλότερο υψόμετρο ή και τμήματα των υπολοίπων δυτικών και κεντρικών τμημάτων του νομού, πάντα πάνω από τα 300-350 μέτρα.




Ο καιρός τα Χριστούγεννα και… μετά
Το διήμερο των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι άστατος, όπως δείχνουν τα νέα προγνωστικά στοιχεία που δημοσιεύει το meteo.gr. Τόσο την ημέρα των Χριστουγέννων όσο και τη δεύτερη μέτρα (Τετάρτη, 26.12.2018) θα εκδηλωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες σε νότιες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς σε βόρειες πεδινές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8, και πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ.

Από την ημέρα των Χριστουγέννων, ψυχρές αέριες θα φτάσουν και θα επηρεάσουν την χώρα.