Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον κατά φαντασίαν αστυνομικό - Δείτε τι εξοπλισμό είχε

Συνελήφθη, χθες (18-12-2018) το μεσημέρι σε ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, 72χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για αντιποίηση και παρ...


Συνελήφθη, χθες (18-12-2018) το μεσημέρι σε ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, 72χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για αντιποίηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, οι οποίοι ενεργούσαν περιπολία κατ’ εφαρμογή του Προγράμματος Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής Στοχευμένης Εμφανούς Αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.».




Ειδικότερα ο συλληφθείς, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και κινούμενος επί της παλαιάς εθνικής οδού Λαμίας – Δομοκού (ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία), έκανε χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων (φάρου και σειρήνας) που ομοίαζαν με οχήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε όχημα που οδηγούσε αστυνομικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, ο οποίος βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας.

Όταν ο αστυνομικός συμμορφώθηκε και στάθμευσε το όχημά του, ο συλληφθείς προσποιήθηκε ότι είναι αστυνομικός Υπηρεσίας Ασφαλείας, αλλά μόλις αντιλήφθηκε την ιδιότητα του αστυνομικού, τράπηκε σε φυγή.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο 72χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στο όχημά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

φορητός φάρος (πλακέ), χρώματος μπλε – κόκκινου,
φορητός φάρος, χρώματος μπλε,
σύστημα ηχητικών κλήσεων άμεσης ανάγκης, ενσωματωμένο στο χώρο του κινητήρα του οχήματος, καθώς και
συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), με ενσωματωμένο φακό.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.