Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΟΝΤΡΆ ΓΈΛΙΑ:Η Αλβανία να ξεχάσει την Ευρωπαϊκή πορεία αν δεν σεβαστεί την ΕΕΜ - Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για Αλβανία και Σκόπια

Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για Αλβανία και Σκόπια – Η Αλβανία να ξεχάσει την Ευρωπαϊκή πορεία αν δεν σεβαστεί την ΕΕΜ Μήνυμα στην Αλβαν...


Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για Αλβανία και Σκόπια – Η Αλβανία να ξεχάσει την Ευρωπαϊκή πορεία αν δεν σεβαστεί την ΕΕΜ

Μήνυμα στην Αλβανία έστειλε χθες από την βουλή ο Αλέξης Τσίπρας πως αν δεν υπάρξει σεβασμός στα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, δεν θα υπάρξει και η Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει δημόσια θέση για την καταπάτηση των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από την Αλβανική κυβέρνηση.




Βολές Μητσοτάκη για Σκοπιανό και Αλβανία

"Θα ήταν υποκριτικό να μιλάμε μόνο για αριθμούς, όταν εξελίσσεται αρνητικά το θέμα του Σκοπιανού, όταν οι βόμβες στα ΜΜΕ και η ανομία παντού δίνουν το μέτρο της καθημερινής ανασφάλειας και όταν η δημόσια ζώη δηλητηριάζεται από σκάνδαλα. Περιμένω κ. Τσίπρα να μιλήσετε όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για τα άλλα, τις εξελίξεις που αφορούν τα εθνικά θέματα. Ανεβήκατε στη Θεσσαλονίκη για να προσβάλετε τους Μακεδόνες μέσα στο σπίτι τους. Το ίδιο λέει το 80% της ελληνικής κοινωνίας. Ερμηνεύσατε όπως θέλετε την ιστορία. Για μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα ούτε μια λέξη, ούτε για τα καμώματα του συνεταίρου σας, που μαλώνει τον κ. Κοτζιά. Που τώρα ζητά μυστική ψηφοφορία για το Σκοπιανό. Αυτό δεν θα γίνει, και τότε θα ακουστεί το ΝΑΙ που θα πείτε εκεί που όλοι είπαν ΟΧΙ" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

"Περιμένω να μιλήσετε και για την Αλβανία, για την παράνομη υφαρπαγή ελληνικών περιουσιών από το αλβανικό κράτος. Απειλήσατε ότι θα με καταγγείλετε στις Βρυξέλλες, δεν είπατε όμως τίποτα ούτε για τον κ. Ράμα. Θα το πω όμως εγώ. Αν η Αλβανία δεν σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας μπορεί να ξεχάσει τις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες".

Απάντηση Τσίπρα στις βολές του Κυριακού Μητσοτάκη για την Αλβανία και Σκοπιανό

Σε ότι αφορά το θέμα με την Αλβανία, δεν χρειάζεται να κάνετε τον τζάμπα μάγκα. Το ΥΠΕΞ έχει κάνει και διμερώς διαβήματα αλλά και έχει ενημερώσει την Ε.Ε με σαφές μήνυμα, αν δεν υπάρξει σεβασμός των θεμάτων της ελληνικής μειονότητας και στο περιουσιακό αλλά και στο θέμα του νέου νόμου για τις μειονότητες δεν θα υπάρξει πορεία για την Ε.Ε στη γειτονική χώρα. Και τώρα το να κρύβεστε πίσω από προσχήματα εδώ για να συνεχίσετε αυτή την τακτική να ψαρεύετε και να παρουσιάζεστε σαν υπερπατριώτες, δεν σας τιμά και πολύ γρήγορα θα αρχίσει να αποκαλύπτεται στα μάτια του ελληνικού λαού.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Μιλήσατε για κυβέρνηση των εθνικών υποχωρήσεων. Είναι γνωστό σε όλους ότι έχετε αλλάξει θέση σταδιακά από τότε που ξεκίνησε αυτή η συζήτηση πολλές φορές. Και είναι επίσης προφανές ότι η αντίθεσή σας με την ουσία αυτής της συμφωνίας είναι προσχηματική γιατί δεν θέλετε να διασπάσετε το κόμμα σας εξαιτίας των διαφορετικών απόψεων που υπάρχουν για το θέμα αυτό. Αυτό το λέτε στην Ευρώπη. Βεβαίως πηγαίνοντας προς τον εκλογικό κύκλο, επιθυμείτε να ψαρέψετε στα θολά νερά του ακροδεξιού και του εθνικιστικού ακροατηρίου.

Δεν θα αναφερθώ στις διαδοχικές κόκκινες γραμμές που θέσατε κατά την διάρκεια της συζήτησης για τη συμφωνία αυτή, θα αναφερθώ μονάχα στην τελική κόκκινη σας γραμμή. Γιατί η τελική σας κόκκινη γραμμή λίγο πριν υπογράψουμε ήταν το σύνταγμά τους, λίγο πιο πριν ήταν άλλη κόκκινη γραμμή, τώρα είναι το λεγόμενο έθνος και η γλώσσα. Το μεν ζήτημα της γλώσσας έχει αναλυθεί και αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ από το 1977, αλλά και στην ίδια τη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι η γλώσσα είναι νοτιοσλαβική και δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική που μιλούν οι νότιοι Μακεδόνες και είναι η συνέχεια της ελληνικής παράδοσης και κληρονομιάς.




το θέμα της εθνοτητας και τους έθνους όμως επιμένετε συνεχώς και μάλιστα φτάσατε στο σημείο εσείς που τόσο καλά γνωρίζετε την αγγλική γλώσσα εσείς που σπουδάσατε και στο εξωτερικό να μας λέτε ότι το nationality είναι το ίδιο με το ethnicity, δεν είναι ιθαγένεια είναι εθνότητα.

Φαντάζομαι ότι δεν έχετε παρακολουθήσει τις εξελίξεις στις διαδικασίες συνταγματικής αναθεώρησης στη γειτονική χώρα. Ίσως έχετε μάθει αλλά δεν το σχολιάσατε, ότι οι όποιες ανησυχίες που πρώτος εσείς εγείρατε, ότι υπάρχει θέμα μειονότητας στην Ελλάδα, το οποίο είναι το πρώτο πράγμα που αυτή η συμφωνία αποτρέπει, έχουν πλέον ολότελα φύγει από το προσκήνιο μέσα από την τροπολογία που έγινε στη διαδικασία και ευθυγραμίζετε το άρθρο με το δικό μας, μιλώντας για «διασπορά» και όχι για μειονότητα.

Σήμερα, έρχεται μια νέα τροπολογία στην βουλή της ΦΥΡΟΜ την οποία καταθέτουν κάποιοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και λέει ότι αυτό που καθορίζεται στη συμφωνία των Πρεσπών είναι η υπηκοότητα και δεν καθορίζει ούτε προδικάζει την εθνότητα στην οποία ανήκουν οι πολίτες της Β.Μακεδονίας. Και αυτή η τροπολογία θα ψηφιστεί από τα 2/3 , αν ψηφιστεί μπαίνει στο συνταγματικό νόμο, θα βγείτε να ζητήσετε συγνώμη γιατί όλα αυτά που λέγατε επί τέσσερις μήνες είναι λόγια του αέρα;
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο