Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΟΝΟΣ... Η Μαρίν Λεπέν ΠΑΤΗΣΕ τον Μακρόν που η δημοτικότητα του κατρακυλάει στα τάρταρα...!!!

Κατά πέντε μονάδες μέσα σε έναν μήνα, υποχώρησε η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν (27%), διολισθαίνοντας στο χαμηλότερό της επίπεδο αφό...


Κατά πέντε μονάδες μέσα σε έναν μήνα, υποχώρησε η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν (27%), διολισθαίνοντας στο χαμηλότερό της επίπεδο αφότου άρχισε η θητεία του στην προεδρία της Δημοκρατίας της Γαλλίας τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Τρίτη.

Με φόντο την κρίση των «Κίτρινων Γιλέκων», η δημοτικότητα του αρχηγού του γαλλικού κράτους συνέχισε τη φθίνουσα πορεία της που άρχισε τον Μάιο.




Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του ινστιτούτου Odoxa, πλέον το 73% (+5) των Γάλλων που ερωτήθηκαν εκφράζει αρνητική άποψη για τα πεπραγμένα του.

Όπως προκύπτει από την έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ραδιοφωνικού δικτύου France Inter, του εβδομαδιαίου περιοδικού L’Express και της περιφερειακής εφημερίδας La Presse, ο Εμανουέλ Μακρόν χάνει έδαφος μεταξύ των ψηφοφόρων που πρόσκεινται στο Σοσιαλιστικό Κόμμα (-4), στην Ανυπότακτη Γαλλία (-11), αλλά ακόμη και στο δικό του κόμμα, το LREM (-3).

Θεωρείται επίσης ο «πρόεδρος των πλουσίων» από το 74% του δείγματος (+3), ενώ πλέον μόλις το 33% (-16) λέει πως πιστεύει ότι είναι «επαρκής», με το 67% να έχει την αντίθετη άποψη.

Βασική ωφελημένη αυτής της περιόδου είναι η Μαρίν Λεπέν (άκρα δεξιά), η οποία συγκεντρώνει τη θετική γνώμη του 29% των ερωτηθέντων και πλέον συγκαταλέγεται στην τριάδα των δημοφιλέστερων πολιτικών στη Γαλλία, πίσω από τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Νικολά Ιλό (42%, -3) και τον Αλέν Ζιπέ, τον δήμαρχο του Μπορντό (35%, +1).