Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΜΑΛΛΟΝ... Εκκληση Βούτση να δοθούν αυξήσεις στους παλαιούς συνταξιούχους βουλευτές Πηγή: Εκκληση Βούτση να δοθούν αυξήσεις στους παλαιούς συνταξιούχους βουλευτές | iefimerida.gr

Εκκληση που απευθύνεται κυρίως στην Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ να δούν το θέμα που έχει προκύψει με τους περίπου 600 παλαιούς συνταξιού...


Εκκληση που απευθύνεται κυρίως στην Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ να δούν το θέμα που έχει προκύψει με τους περίπου 600 παλαιούς συνταξιούχους βουλευτές που παίρνουν πολύ χαμηλές συντάξεις, έκανε ο Νϊκος Βούτσης.




Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε στην συζήτηση στην Ολομέλεια για τον Προϋπολογισμό της Βουλής και όπως επισήμανε η υπόθεση των παλαιών βουλευτών είναι ένα «πολύ σοβαρό λάθος στο τελευταίο ασφαλιστικό».

Σημειώνεται ότι η βουλευτική σύνταξη έχει πλέον καταργηθεί, ισχύει όμως για τους παλαιούς συνταξιούχους, προ δηλαδή του 2012, οι οποίοι μετά από απαίτηση των θεσμών πέρασαν στο μισθολόγιο του Δημοσίου και είναι σαν συνταξιούχοι του Δημοσίου. «Τους συμπεριφέρονται όπως τους δημοσίους υπαλλήλους και οι συντάξεις τους πήγανε πολύ κάτω, στα όρια της νέας εθνικής σύνταξης, δηλαδή του νόμου Κατρούγκαλου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «αυτό είναι ένα ανοιχτό ζήτημα και θα επιλυθεί και δημοσίως. Πρέπει να έχουμε το θάρρος να υπάρξει μια πρωτοβουλία και συναίνεση ώστε να υπάρξει μια ρύθμιση. Θα ήταν άδικο να πούμε ότι έρχεται μια τακτοποίηση κατ’ ελάχιστον και οι υπόλοιποι να συμπεριφέρονται σαν να μην τους αφορά». Ωστόσο, δεν έκανε σαφές εάν προτείνει αύξηση των συντάξεων του βουλευτών η αν προτείνει να τους δοθούν αναδρομικά οι περικοπές από το 2012 ως το 2017.

iefimerida.gr