Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου: Συνελήφθη μάρτυρας - «κλειδί» για ψευδορκία

Συνελήφθη μάρτυρας με την κατηγορία της ψευδορκίας στη δίκη του της υπόθεσης του Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος εξαφανίστηκε τον Αύγουστο το...


Συνελήφθη μάρτυρας με την κατηγορία της ψευδορκίας στη δίκη του της υπόθεσης του Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2012. Το δικαστήριο αποφάσισε τη σύλληψη του μάρτυρα για το αδίκημα της ψευδορκίας με ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως, καθώς υποστηρίζει ότι απέκρυψε στοιχεία από τα οποία θα μπορούσε να διαλευκανθεί η υπόθεση.





Η κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα θεωρήθηκε κρίσιμη από την Πολιτική Αγωγή καθώς φαίνεται να συνδέεται με τη μεταφορά της σορού του 26χρονου φοιτητή. Ωστόσο, στις δεκάδες ερωτήσεις που του απηύθυνε η Έδρα σχετικά με τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισης του φοιτητή, με τον βασικό κατηγορούμενο, τον 73χρονο, ο μάρτυρας απαντούσε «δεν θυμάμαι» ή έπεφτε σε αντιφάσεις, με αποτέλεσμα οι δικαστές να του πουν πως αν δεν μιλήσει «δεν θα φύγετε από εδώ..

Δεν θα ολοκληρωθεί η κατάθεση σας. Μιλήστε μην φοβάστε». Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, οι συνομιλίες τους αφορούσαν δουλειά που ανέμενε ότι θα του βρει ο κατηγορούμενος.




Όταν τον ρώτησαν για συγκεκριμένες φράσεις όπως «Ας το τελειώνουμε. Είμαστε όλοι έτοιμοι. Όλα είναι υπό έλεγχο», επέμεινε πως σχετίζονταν με την επικείμενη δουλειά. Στη συνέχεια τον ρώτησαν για τηλεφώνημα που έκανε στον 73χρονο στις 28 Αυγούστου 2012, στο οποίο ακουγόταν να λέει στον κατηγορούμενο ότι έκανε 400 χιλιόμετρα , απάντησε ότι «είχε πάει για διανομή κάρβουνων σε ταβέρνες στην περιοχή της Θήβας».

Πάρεδρος: Γιατί τον πήρατε τηλέφωνο να τον ενημερώσετε για τα χιλιόμετρα που κάνατε; Για ποιο λόγο;

Μάρτυρας: ..είχαμε πάει κάρβουνα με σακιά σε ταβέρνες. Πάρεδρος: Τη λέξη «ταβέρνες» όμως δεν την αναφέρετε. Μήπως ήταν το ..κάλυμμα τα κάρβουνα και μεταφέρατε κάτι άλλο; Τι κουβαλάγατε μαζί με τα κάρβουνα κύριε μάρτυρα;

Μάρτυρας: μόνο κάρβουνα… Δικαστής:

Γιατί είπατε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχατε με τον κατηγορούμενο «όλα υπό έλεγχο»; Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.

Δικαστής: Εδώ θα μείνετε μέχρι να θυμηθείτε..



Ο μάρτυρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

TheCaller.gr